ВРЪХ ЧЕРВЕНАТА СТЕНА – БЕЗБРЕЖНИ ПАНОРАМИ И ОГНЕНАТА ЕСЕН НА РОДОПА ПЛАНИНА

29 – 30 Октомври

Една колосална мраморна крепост се извисява гордо над Бачково и хвърля орлов поглед над развълнуваното Родопско море от планини във всички посоки!
Но освен това в тази крепост са съхранени и много защитени растителни и животински видове, заради което е обявена за Биосферен резерват.
Ще направим страхотен кръгов преход, който ще ни позволи да хвърлим поглед в бездните на Червената стена, а около нас ще греят огнените цветове на Родопската есен, които ще ни оставят без дъх!

Страхотна програма подходяща за начинаещи в добра форма, както и за напреднали планинари!

ПРОГРАМА

Ден 1: Пристигане

Отпътуване от София с организиран транспорт в 08:00ч. от паркинга пред Националния стадион Васил Левски. Пристигане в района. Тук ще обядваме на проверено място, след което ни предстои около 3.00ч. изкачване през фантастични есенни багри и цветове до х. Безово.
Настаняване, свободно време, вечеря на свободна консумация и нощувка на хижата.

Ден 2: Връх Червената стена

След закуска ще се отправим на плавно изкачване към един от малкото резервати-върхове в България – Червената стена! Част от мрежата резервати на Юнеско “Човек и Биосфера” този връх ще ни разкрие главозамайващи панорами, към развълнуваното море от планини наоколо! Дълго ще снимаме и ще отдадем нужното време и внимание на гледките от върха, след което ще започнем слизане през нереалните ярко-червени букови гори към с. Бачково. По пътя си ще се дивим на водопади, реки и красотите в пазвите на резервата. Слизаме в Бачково, откъдето бусчето ще ни понесе към традиционен родопски ресторант за заслужена вкусна гозба и чаша бира. Отпътуване към София – край на програмата.

ЦЕНА: 155лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, транспорт от София до региона и обратно, нощувка и закуска на х. Безово и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, всичко неизброено като включено.

Бусчето минава през Пловдив и може да вземе хора от там! Пристигането в района може да става и с личен транспорт! В такъв случай той ще бъде приспаднат от цената!

Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
* Програмата е осъществима и за под 7 участника, но с личен транспорт в комбинация с други участници!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия и кондицията на групата!
Всички цени на този сайт са с ДДС!

Форма за записване: