ЧУКЛИТЕ, ТЕКТОНСКИЯ РАЗЛОМ НА РЕСЕЛЕЦ, РЕСЕЛЕШКИ ВОДОПАД, КАЛЕТО И ПЕЩЕРА ПРОХОДНА

06 Май

Едва ли са много тези, които дори са чували за фантастичната долина на река Ръчене,  Чуклите и каньона на Реселец.
А само колко неподозирана красота се крие там!
През втория уикенд на цветният месец Май ще направим свежо еднодневно пътешествие и ще отделим време на всички забележителности в района, а те никак не са малко!
Ще бъдете смаяни от шедьоврите които майката Природа е сътворила тук! Гигантски монолитни скали и отвесни скални блокове с причудливи и уникални геометрични форми, много от които имат названия! Опитният планински водач ще Ви прекара през цялото протежение на каньона, давайки Ви възможност да се докоснете до всички чудеса на майката Природа, сътворени на тази шепа място! Няма да пропуснем и местния водопад Скока, а след като приключим тук, ще се отбием и през пещера Проходна – една от най-известните туристически дестинации в нашата родина! Изключително подходяща програма за семейства с деца, начинаещи приключенци и напреднали, които искат да преоткриват нови и диви кътчета!

ПРОГРАМА

Отпътуване заедно в 07:30ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София, или среща в село Камено поле.
Пристигаме в селото, което е нашата отправна точка за първият феномен – Чуклите, след което вадим фотоапаратите и влизаме в каньона! Ще имаме възможност да видим каньона от високо, след което ще слезнем в него и ще се дивим на всяка природна картина, която се разкрие пред нас! Ще си направим пикник на страхотно и проверено за целта място заобградени от скални титани и много пролетна зеленина! Посещение при Калето и водопад Скока, след което се отправяме към пещера Проходна – най-дългият пещерен тунел в България, с дължина 365 метра и височина на входовете 56 метра! Бързо ще се убедим защо района е една от топ туристическите дестинации у нас! След като обходим всичко интересно ще се отбием за топла супа и чаша студена бира на одобрено място с които да отпразнуваме страхотния ден! Отпътуване за София – край на програмата.