ПРОЛЕТНО ИЗ ПОНОР ПЛАНИНА И ЗЕЛЕНИТЕ ПОЛЕТА НА ВРЪХ РАВНО БУЧЕ

04 Май

Каним ви на шеметно зелено пролетно приключение в един дял на Стара планина, който е особено красив, когато е облечен в ярко зелената премяна на пролетта – Понор планина!

Този път сме се насочили към един малко по-страничен регион на Понор и първенеца на тази китна планинка – връх Равно Буче.

Без много да бързаме, ще обходим страхотно панорамните била и ще попиваме от спокойствието, чистия въздух и идиличните природни пейзажи, характерни за района.

Ще се покатерим по зелената снага на Равно буче и ще обходим съседните му побратими върхове и плата, от където при ясно време ще се порадваме на живописни панорами към околните Понорски красоти, Мала Стара планина, Витоша, Рила и чак до меките гънки на Краището!

А следобед ще приберем по алтернативен маршрут за да завършим това наше пътешествие със силна доза натежали от диви цветя поляни и много пролетна зеленина и идилия.

Чудесна еднодневна екскурзия, подходяща за начинаещи в добра форма, както и за по-напредналите любители на пролетните красоти и Понор!

Отпътуване в 07:00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София. Пристигаме на отправната точка, където оставяме колите, вадим фотоапаратите и започваме изкачването към най-високите точки на Понор планина. Идилични пролетни пейзажи, осеяни с цветя и стада ярко зелени поляни и много красота ще ни заобикалят през цялото време. Продължаваме изкачването и след поредица от други панорамни точки стъпваме на първенеца Равно буче, от където ще се радваме на прелестни пасторални пейзажи, красива природа и много тишина! Следобед ще се спуснем по алтернативен маршрут, където опитния водач ще разкрие още от незаслужено пренебрегваните красоти в пазвите на Понор. След всичко това ще върнем обратно при колите за да поемем обратно към София, но не и преди да се отбием за заслужени топла супа и чаша студена бира в проверено местно ресторантче.
Отпътуване за София – край на програмата.

 

 • Изкачване

  700м

 • Спускане

  700м

 • Разстояние

  11км

 • Време

  5-6ч

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 85лв
Цена за записване след 29 Април: 95лв

Цената включва: лицензиран планински водач, транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за деня на екскурзията
Цената не включва:
храна и други разходи от личен характер, всичко неизброено като включено

*Пристигането в района може да става и с личен транспорт, в такъв случай той ще бъде приспаднат от цената!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

 

ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ: