РАЙСКОТО ПРЪСКАЛО И ВРЪХ БОТЕВ

19-20 Юни

Каним Ви на едно магично място точно в годишното време когато то оправдава райското си име!
Вече за пета поредна година ще се потопим в дъхавите поляни около хижа Рай и Райските скали в кулминацията на пролетния цъфтеж и ще вкусим от опияняващата природна магия на Централен Балкан в навечерието на Еньовден!

За капак на всичко ще изкачим и първенеца на Стара планина – гордия връх Ботев, по Тарзановата пътека!

Страхотно свежо и изпълнено с цветове, аромати и вълнения приключение, подходящо за средно напреднали и напреднали, както и начинаещи планинари в много добра физическа форма и готови за сериозно предизвикателство!

ПРОГРАМА

ДЕН 1: Пристигане – х. Рай

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 07:30ч. Трансфер до Калофер и местността Паниците. Предстои ни преход през живописните и вековни букови гори на Южния Джендем. За около три часа и половина ще бъдем вече пред Райските скали и х. Рай – едно място което не случайно е наричано така. Ще видим и усетим безброй цветя, цветове и аромати по поляните около скалите, а могъщият и най-висок водопад в България ще пръска водите си от 124-те си метра височина. Настаняваме се, хапваме заслужено след което следобедно ще се разходим до Райското пръскало. Вечеря на свободна консумация и нощувка в х. Рай.

Ден 2: Вр. Ботев

След като закусим добре, ще се отправим нагоре по красивия естествен път през Райските скали към могъщия купол на вр. Ботев! На върха ще се дивим и ще снимаме 360-градусовите панорами към южна и северна България и гръбнакът на страната ни – Стара планина! Ще отпием по един топъл чай, ще похапнем, след което ще се отправим обратно надолу. Ще направим един хубав обяд на хижа Рай, ще вземем остатъка от багажа си и ще се спуснем към Паниците. Възможен е и преход през билото и Параджика, директно към Паниците. Чисто ходене за деня около 9 часа. Отпътуване за София – край на програмата.