НЕОБЯТНИ ПАНОРАМИ КЪМ ТРИ ДЪРЖАВИ ОТ ПЪРВЕНЕЦЪТ НА БЕЛАСИЦА – ВРЪХ РАДОМИР

13-14 Юли

Лично според нас високите хребети на Беласица не получават туристическото внимание, което заслужават. Те властват над обширни низини на териториите на цели три държави – България, Гърция и Северна Македония и хвърлят орлов поглед върху тях от над 1600м разлика в надморските височини!
Но въпросните низини далеч не са единственото, което се вижда от върховете на тази уникална планина…

В събота ще се разхладим с разходка под пръските на красивия Лешнишки водопад и вековните кестенови гори на Беласица.
А в неделя рано сутринта ще започнем изкачването към връх Радомир – кръстен на българския цар Гавраил-Радомир, като се изкачим над ярко зелени високопланински поляни, осеяни с цветя и билки!
От върха ни очакват гледки към Пирин, Славянка, Огражден, Дойранско езеро и езерото Керкини, за които дълго ще разказваме…

Страхотна програма за изкачване на един от 10-те първенци на България, подходяща за хора с добра физическа подготовка!

Ден 1: – Пристигане – Лешнишки водопад

Отпътуване с организиран транспорт от Националния стадион Васил Левски в София в 07:30ч. Пристигаме в района и се потапяме в кестеновата гора под хижа Конгура. Отбиваме се в хижа Беласица за вкусна топла гозба, след което продължаваме към Лешнишкия водопад – един от оазисите на тази планина. Въпреки че водопада е сравнително нисък, той продължава надолу в красива каскада от няколко скока и е една истинска наслада за окото. Тръгваме към нашия подслон за тази вечер – хижа Конгура, а опитният водач ни запознава с интересни факти за биоразнообразието на Беласица. Пристигаме и се настаняваме в хижата. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

 • Изкачване

  600м

 • Спускане

  100м

 • Разстояние

  6км

 • Време

  3-4ч

 • Настаняване

  Хижа Конгура

 • Включено изхранване

Ден 2: Връх Радомир

Закусваме рано и излитаме още по хладно с леки раници нагоре към високия 2029м първенец на Беласица – Радомир!
Набираме лека полека височина и се наслаждаваме на красивите широколистни гори и съвсем скоро излизаме от горския пояс и гледките започват да се разкриват пред нас – заобиколени сме от високопланински поляни осеяни с цветя и красиви върхове!
Насочваме се право към билото и гледките стават все по приятни за планинарските ни сърца. Ето че стъпваме на върха, където ще направим заслужена почивка за хапване и дълго снимане на всичко наоколо – Северна Македония и долината на река Струмешница, на юг към Гърция – Серското поле, Дойранско езеро и Керкини и познатите ни и любими Пирин, Славянка и Огражден – страхотна награда за хубавото изкачване! След като отпочинем и премерим силите, ще започнем слизане обратно надолу към мястото за среща с транспорта. От тук ще отпътуваме за София, но не и преди да се отбием на проверено място за да отпразнуваме хубавия уикенд с вкусна супа и чаша студена бира в проверено кръчме!

Отпътуване – край на програмата.

 • Изкачване

  900м

 • Спускане

 • Разстояние

  21км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

  Закуска

ЦЕНА: 195лв
Цена за записване след 09 юли: 215лв

Цената включва: Лицензиран планински водач, нощувка и закуска в х. Конгура, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да става и със собствен транспорт, в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение, спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!

*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече информация:
0888 888 785
0888 544 447
info@intothewild.bg