ВЪЛШЕБЕН ТРЕКИНГ С НАЙ-ДОБРОТО ОТ ИСПАНСКИТЕ И ФРЕНСКИТЕ ПИРЕНЕИ, ПОСЕЩЕНИЕ НА ДЖАЗ ФЕСТИВАЛА В MARCIAC И МУЛТИКУЛТУРНАТА БАРСЕЛОНА

27 Юли – 05 Август

Пробивайки небесата с острите си върхове в продължение на 430км по протежение на френско-испанската граница, Пиренеите са една внушителна планинска верига, която обаче често остава в сянката на по-именитите си Алпийски събратя.

Това развълнувано море от гранитни върхове съдържа някои от най-девствените пейзажи на Франция и Испания и предоставя дом и убежище на най-редките диви животни в тези страни.

Простирайки се от Средиземно море до Атлантическия океан, Пиренеите са един истински рай за пешеходен туризъм.

Планинарите по душа никога няма да се уморят да се дивят и възхищават на шеметните отвесни стени, осеяните с цветя и мармоти високопланински поляни, епичните ждрела и водопади и другите природни чудеса тук!

 Но в тези планини има и нещо повече от тръпката на планинарството и планинските спортове – има изобилие от китни планински селца с невероятна архитектура, внушително културно наследство и уникален начин на живот.

Сърцатите местни ще ни посрещнат и тази година в живописните си рустикални къщички и с единствените по рода си вина и кулинарни специалитети, които ще ни оставят без думи!

А може би най-хубавото от всичко е, че по време на това наше многопластово приключение ще имаме възможността да общуваме и да се запознаем с народите и обичаите им и от двете страни на тази внушителна планина!

Ще пребродим едни от най-красивите Пиренейски трекове, ще прекараме един цял ден в туптящото сърце на Каталуния – Барселона, а когато добавим към всичко това и факта, че ще слушаме на живо някои от легендите на световния джаз при емблематичния фестивал в Марсиак, най-вероятно вече сами разбирате на колко специално преживяване ви каним!

Една истинска 10-дневна епопея от Планинарство и Култура за ценители … !