ПРОЛЕТ В ПОНОР ПЛАНИНА – СМАЙВАЩО ЗЕЛЕНИ ПАНОРАМИ И СВЕЖИ ВОДОПАДИ

11 Май

Каним ви на шеметно зелено пролетно приключение в един дял на Стара планина, който е особено красив, когато е облечен в ярко зелената премяна на пролетта – Понор планина!

Покрай него минава международният маршрут Е-3, по познат ни като Ком – Емине, но малко Ком-еминейци отделят от ценното си време да се насладят на природните чудеса, които крие Понор!

Без много да бързаме, ще обходим страхотно панорамните била и ще попиваме от спокойствието, чистия въздух и идиличните природни пейзажи, характерни за района.

Ще се покатерим на скалният венец Столо, от където при ясно време пред погледите ни ще се открият фантастични панорами към Ком, Голема планина, Витоша, Рила и околните китни дефилета и селца!

А следобед ще се разхладим под пръските на водопад Добравишка Скакля – един от многото “скакли”, както местните наричат водопадите тук, който красиво разхвърля водите си от над 20м!

Чудесна, свежа и зелена еднодневна екскурзия, подходяща за начинаещи, семейства или тези от вас, които искат да преоткриват нови кътчета или просто да се насладят на чист въздух и много зеленина!

Отпътуване в 07:00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София или среща в 08:00ч. на центъра в село Искрец. Пристигаме заедно на отправната точка, където оставяме колите, вадим фотоапаратите и започваме изкачването към билото на Понор! Идилични пролетни пейзажи, осеяни с цветя и стада ярко зелени поляни и много красота ще ни заобикалят през цялото време! Продължаваме изкачването и се насочваме към скалният масив Столо – не след дълго сме на върха му, от където ще се радваме на прелестни пасторални пейзажи, красива природа и много тишина! Следобед ще се спуснем по страхотно панорамен хребет към сенчести каньони, където се крие една от перлите на региона – водопад Добравишка Скакля! Чудни водопади и скокове има в този регион, но Добравишка Скакля определено е един от най-красивите! След всичко това ще върнем обратно при колите за да помеме обратно към София, но не и преди да се отбием за заслужени топла супа и чаша студена бира за да отпразнуваме страхотния ден!
Отпътуване за София – край на програмата.

 

 • Изкачване

  300м

 • Спускане

  300м

 • Разстояние

  9км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 85лв
Цена за записване след 07 май: 95лв

Цената включва: лицензиран планински водач, транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за деня на екскурзията
Цената не включва:
храна и други разходи от личен характер, всичко неизброено като включено

*Пристигането в района може да става и с личен транспорт, в такъв случай той ще бъде приспаднат от цената!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

 

ЗАПИСВАНЕ: