09 Юли

ЕДНОДНЕВНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ПОГЛЕДЕЦ

Когато човек изкачи висок планински връх, той се чувства безкрайно удовлетворен, тъй като покорява нещо вътре в себе си.
От високото, ние виждаме света от една по-ясна гледна точка.
Елате с нас на еднодневно пътешествие до един от по-малко посещаваните и един от най-панорамните върхове в Рила – връх Погледец! Сгушен в сърцето на Великата Рилска пустиня и заобграден от емблематични върхове този връх някак си винаги остава в сянка. Но именно той ще ни разкрие величествени гледки към мистичните и тайнствени Скакавци, Водничалските, Водновръшки, Леворечките и Рибни езера, върховете Канарата, Йосифица, Мечит, Лопушки, Мусаленския дял, Рилец и дори в далечината Купените, Ловница и Орловец, долината на река Леви Искър … Наистина гледките са много на брой и са пленяващи!
Страхотна и динамична еднодневна екскурзия до един много специален район на Рила!

ПРОГРАМА

Отпътуване в 07:00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София. Трансфер София – Тиха Рила откъдето ще започне изкачването. Изкачване на връх Погледец – почивка и обяд с прелестните панорами на главния връх. След като приключим ще имаме възможност да се разходим до съседния връх Възела и при евентуална добра кондиция на групата да направим обиколно слизане през красотите на Сухото езеро. След такава одисея от гледки и върхове ще поседнем някъде за заслужена топла супа и чаша бира, след което ще отпътуваме обратно.

Трансфер Кирилова поляна – София – край на програмата.


ЦЕНА: 75лв

Минимален брой участници: 7


Цената включва: 
лицензиран планински водач, лицензиран транспорт съобразно описаната програма, планинска застраховка за деня на екскурзията.

Цената не включва: храна и други разходи от личен характер, всичко неизброено като включено