ТРИ НЕЗАБРАВИМИ ИЗКАЧВАНИЯ НАД 5000м В ЕДНА ОТ НАЙ КРАСИВИТЕ ПЛАНИНСКИ ВЕРИГИ В СВЕТА – CORDILLERA BLANCA

22 Август – 09 Септември – 3 МЕСТА!

Готови ли сте за незабравима високопланинска одисея в сърцето на Cordillera Blanca?

Бялата верига, както е буквалният превод от испански, е най-голямата и популярна планинска верига в Перу.
Със своите над 50 върха, които надвишават 5000м, над 720 ледника и 300 езера – това е една своеобразна Мека за планинари, алпинисти, туристи и други любители на природата и приключенските спортове и нищо чудно защо!

Cordillera Blanca е най-високата тропическа планинска верига в света, част от грандиозните Анди, които формират гръбначния стълб на Южна Америка.
Тази внушителна планина ще ни разкрие завладяващи пейзажи, безброй тюркоазени планински езера, високи проходи между необикновени върхове затрупани от колосални ледници, ендемични растения, усмихнати до уши хора и уникална и цветна култура.

Тук се намират най-високите и считани от мнозина за най-красиви върхове в тропиците – затрупания от тежки ледове Хуаскаран с внушителните 6768м, както и популярния и зрелищен връх Алпамайо – 5947м.
Техните силуети ще бъдат наши спътници и ясно ще се открояват на небосклона, но ние сме тук за да им хвърлим поглед от високо, всъщност от доста високо – от най-високите точки на техните съседни титани:
Ishinca 5530м, Nevados Urus 5495м и гордия Nevado Vallunaraju 5686м!

Това е една истинска експедиция за изкачване на 3 върха с височина над 5000 метра над моретата!

Ще посветим две седмици на тази страхотна планина, където ни очакват разходки до прелестни езера с надморска височина като тази на Мон Блан, не малко нощувки в лагери над 4200м, страхотна Перуанска кухня и атмосфера и много, много алпийски красоти и катерене.
Всичко това ще бъде възможно благодарение на постепенна и правилна аклиматизация и достатъчно почивка, която ще бъде съблюдавана от близо от опитните водачи, но и разбира се на един ведър и усмихнат екип от хора, които ще ни помагат с ежедневните тежки товари и винаги ще ни очакват с топли и вкусни гозби в базов лагер.

Наша отправна точка за тези незабравими приключения ще бъде многоцветният Huaraz – известен още като “Международна столица за приятелство”, той се намира на 3090м.н.в., между Кордилера Бланка и Кордилера Негра!
Той е столица и седалище на правителството на провинция де Хуараз и населението му достига около 130 000 жители.

Чудесна програма за тези от вас, които вече имат известен опит и искат да натрупат още стаж над 5000м – ще стартираме с красавците Ishinca и Urus, а кулминацията на програмата ще бъде изкачването на великолепната снежна катедрала Nevado Vallunaraju!

Ден 1

Отпътуване от София от където с две прекачвания достигаме шумната столица на Перу – Лима.
Пристигане и настаняване в хотел.

Ден 2

Очаква ни 8-часово пътуване с комфортен автобус до цветния и красив Хуараз. Пристигане в Хуараз – основните ни цели през този ден са храна, почивка и много сън. Пристигаме и се настаняваме в уютно традиционно хотелче. Хапваме подобаващо и се отдаваме на почивка.

Ден 3

Имаме нужда от почивка за да възстановим сили за предстоящите приключения и сериозни натоварвания. Посвещаваме този ден на разходки в градчето, приготовления на екипировка и подготовка за всичко което ни очаква. Храним се и спим активно. Привечер се събираме за вечеря и обсъждане – очакват ни две главозамайващи седмици из приказната Кордилера Бланка!