ОВЧАРЧЕНСКИ ВОДОПАД И ГОЛЕМИЯ КАМЪК – ЕДНОДНЕВНА РАЗХОДКА В СЪРЦЕТО НА РИЛСКАТА СВЕЖЕСТ

25 Май

Обикновено по това време на годината жегите властват над градовете и ни оставят без глътка въздух.
Но ние отлично знаем как да избягаме от горещините, смога и вирусите на сивия град – с освежаваща разходка из вековните гори и пръските на китни Рилски водопади!

Опитните водачи са подготвили чуден маршрут, от който ще се радваме на красивата каскада от водопади на река Горица, а за капак ще се покатерим и на страхотно панорамния Големи камък, от където ни очакват прекрасни гледки към околните селца, планини и равни полета!

Изключително красива програма, подходяща за начинаещи планинари и семейства с деца, готови за приключения!

ПРОГРАМА

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 07:00ч. Пристигаме в региона, грабваме фотоапаратите и запъпляме по пътечките, а около нас се разкриват все повече красоти.
След първоначалното леко изкачване, започват по стръмни участъци, но много скоро сме наградени с прелестна гледка към каскада от кипри водопади и много зеленина!
Снимаме и продължаваме нагоре преди слънцето да се е вдигнало и след още малко усилия сме в подножието на скален връх. Опитния водач повежда по серия от скрити безопасни пътечки и не след дълго стъпваме на върха, от който се открива чудна панорама към красотите наоколо! Тук ще се подкрепим и ще поснимаме, след което отново последваме водача по красиви пътечки, които ни свалят обратно долу, където ще се разхладим и освежим под пръските внушителния Овчарченски водопад. След всички тези красоти остава само да посетим проверено ресторантче, където да сложим край на красивия преход с вкусен обяд. Отпътуване към София и прогнозно пристигане в 16:30ч. – край на програмата.

 • Изкачване

  400м

 • Спускане

  400м

 • Разстояние

  7км

 • Време

  4-5ч

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 85лв
Цена за записване след 21 май: 95лв

Минимален брой участници: 7


Цената включва: 
лицензиран планински водач, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за деня на екскурзията
Цената не включва:
храна и други разходи от личен характер

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

*Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*Възможно е и пристигане със собствен транспорт – в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

ЗАПИСВАНЕ: