ЕДНОДНЕВНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВЕЛИКОЛЕПНИЯ ВРЪХ ОТОВИЦА – ПОТВЪРДЕНА!

13 Юли – НЯМА МЕСТА!

Току що сме стъпили на връх Отовица.
Изкачването е било приятно изморително, а тялото ни жадува за глътка топъл чай с мед.

Ето че вече сме тук – на 2696 метра над моретата и на най-високата точка на панорамното Отовишко било.

Гледката от него е внушителна.
Все едно сме стъпили на купола на огромна катедрала и наблюдаваме цял един друг свят, свят от скални катедрали, обширни поляни и смарагдови езера, който лежи някъде долу в краката ни …

Представихте ли си го?
Добрата новина е, че на живо е още по-хубаво.

Отовица е един от любимите ни върхове изобщо в България, а късното лято е идеален момент за красиво еднодневно изкачване!
По това време на годината високопланинските поляни вече са обагрени от онзи характерен златен цвят, който контрастира невероятно със синьо-зелените води на езерата и създава една много специална картина!

Това е един невероятен еднодневен преход, подходящ за начинаещи в добра форма и за хора с известен опит в пешеходните преходи.

ПРОГРАМА

Отпътуване в 07:00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София.
Трансфер до х. Пионерска, където скачаме на лифта, който ще ни качи до х. Рилски езера. Там хвърляме раниците на гръб и поемаме към Бъбрека и Окото. От тук казваме чао на популярните пътища и последваме опитния водач по китна пътечка право към връх Отовица. Всяка крачка ще ни подарява все по-добри гледни точки, а стъпим ли на върха, ще имаме за награда една от най-добрите гледки в нашата родина! Правим почивка за да се насладим на множеството красоти, които ни разкрива Отовишки връх, хапваме нещо леко и правим много снимки. Някъде долу вдясно от нас синеят водите на Седемте езера а гордия чукар Харамията, оттук изглежда като малко стърчащо зъбче, което трудно се различава на фона на титаничния Зелени рид. Вдигаме поглед над тях и усещаме как сърцата ни затуптяват по-силно – там стърчат насечените форми на Мальовица, Орловец, Ловница, Купените, а зад тях дори далечния първенец Мусала …

Поемаме от кристалния въздух и започваме слизането по обратния път надолу към лифта, но най-хубавото все още предстои … Поемаме надолу по Отовишката гърбица към Раздела, а около нас планиски пейзажи за чудо и приказ – гледките от това тясно и обзорно било са едни от най-красивите в цяла Рила! По пътя надолу отдаваме почит на Сълзата и Езерния връх, а при добра кондиция на групата и ако имаме преднина и достатъчно време ще се приберем през долината на всички останали езера обратно до лифта.

Разбира се, на връщане няма да пропуснем традиционната отбивка за заслужени вкусни гозби и чаша студена бира. След това заредени и щастливи ще отпътуваме обратно към София – край на програмата.

 • Изкачване

  600м.

 • Спускане

  600м.

 • Разстояние

  13км

 • Време

  7ч.

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 85лв.
Цена след 01 Юли: 95лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за деня на екскурзията.

Цената не включва: Изхранване, лифт, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да става и със собствен транспорт, в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
*В случай, че разполагате със собствени снегоходки, те също ще бъдат приспаднати!
*Организирания транспорт е включен при минимум 8 участника!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение или метеорологичните условия и кондицията на групата!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0888889785
0888 544 447