РОДОПСКАТА ТЕСНОЛИНЕЙКА И ИДИЛИЧНИТЕ ПАСТОРАЛНИ ПЕЙЗАЖИ НА СЕЛО ОРЦЕВО – ТРИДНЕВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ В СЪРЦЕТО НА ШЕМЕТНАТА РОДОПСКА ПРОЛЕТ

24-26 Май

Колкото и да обичаме зимата, разбира се и ние се радваме когато родните планини биват обагрени в хилядите цветове и аромати на пролетта.
И с особена сила това важи за месец май, когато природата отдавна се е събудила за живот.

Безкрайна палитра от пъстри цветове радват очите ни накъдето и да завъртим глава.
Буйни планински потоци леят водите си безспир, а птичките възторжено пърхат във въздуха и се надпяват.
Все още усещаме свежия дъх на отминалата зима, но заедно с него вдишваме и опияняващия аромат на пролетта…

Има мигове, които не трябва да пропускаме. Има и места където ще преживеем тези мигове най-силно.
Родопското село Орцево е едно от тези места.

Орцево е най-високо разположеното село у нас. Състои се от 13 махали разпръснати на километри една от друга по южните склонове на планината. Сега тук живеят само шепа хора, но красотата и енергията на това място са привличали древните от незапомнени времена. Следите от тяхното присъствие в района вълнуват археолозите от десетилетия. Недалеч оттук се намира един от най-значимите археологически обекти в Родопите – древното тракийско светилище при връх Бабяшка чука.

Но едно от най-големите богатства, с които това вълшебно място дарява своите гости са незабравимите пейзажи. Сутрин хората от Орцево посрещат слънцето изгряващо над Родопа и вечер го изпращат залязващо над снежния все още Пирин …

Така че оставете сивотата на големия град, пригответе раницата и елате с нас на това вълнуващо пролетно пътешествие за да се уверите сами в изключителната красота на този магичен край!