ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ОРЕЛЯК

30 Декември

След светлите Коледни празници и уютно прекарано време у дома, е време да се раздвижим с прекрасна еднодневна разходка до първенеца на Южен Пирин – връх Ореляк!

По това време на годината тук цари истинска зимна приказка, а при ясно време гледките от върха са забележителни – Родопа планина, Славянка, Беласица, Драмски Боздаг, Рила, Пирин – този връх наистина е заобиколен от могъщи планински вериги!

Тази внушителна скална крепост не случайно още се нарича Орлови скали и нейните почти отвесни западни склонове, шеметно се спускат към долината на река Пиринска Бистрица.

Изкачването е много красиво, технически лесно и изключително подходящо за начинаещи в зимната планина, хора в добра физическа форма и по-опитните с желание да натрупат още зимен стаж!

ПРОГРАМА

Отпътуване в 06:30ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София.
Трансфер до региона, където нарамваме раниците и поемаме бодро нагоре. Следва хубава разходка из дъхави иглолистни гори, с аромат на смола и снежец. Не след дълго излизаме на панорамния хребет и с всяка крачка получаваме все по-добри гледни точки към околните планини и котловини. Ето че стъпваме и на главното Пиринско било и международния маршрут Е4, по който скоро достигаме и най-високата точка за днес, където ще се поздравим за усилията с чаша топъл чай, вкусни лакомства и възхитителна панорамна гледка! Около нас като на длан са се ширнали Беласица, Малешевска, Пирински и Рилски титани, Родопски гънки и някои от гръцките равнини и полета!
Отдаваме почит на всичко това и попиваме от тези красоти, след което започваме слизането обратно до мястото за среща с транспорта. По пътя традиционно ще се отбием за заслужена вкусна супа и след това заредени и щастливи ще отпътуваме обратно към София – край на програмата.

 • Изкачване

  680м

 • Спускане

  680м

 • Разстояние

  12км

 • Време

  7ч.

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 99лв.
Цена за записвания след 24 Декември: 109лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, организиран споделен транспорт от София до региона и обратно, наем на снегоходки и планинска застраховка за деня на екскурзията.

Цената не включва: Изхранване, лифт, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да става и със собствен транспорт, в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
*В случай, че разполагате със собствени снегоходки, те също ще бъдат приспаднати!
*Организирания транспорт е включен при минимум 8 участника!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение или метеорологичните условия и кондицията на групата!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447