ВЪРХОВЕТЕ СВЕЩНИК И ОРЕЛЯК СЪС СПА В ОГНЯНОВО В ДВА НЕПОВТОРИМИ ЗИМНИ ДЕНА

10-11 Февруари

В разгара на зимата ще отправим поглед към южните Пирински върхари!

Ще се насочим към две панорамни изкачвания на двата най-лични и панорамни върхове в Южен Пирин – Свещник и Ореляк!

Благоприятното разположението на тези пирински красавци ще ни дари с гледка обхващаща няколко планински вериги и долини, включително отвъд територията на България към съседните гръцки чукари.
А за да е пълна почивката, ще се насладим и на врящите минерални извори в Огняново, където заслужено ще отпочинем след изкачванията.

Идеално зимно приключение за хора със средно ниво физическа подготовка и напреднали с желание да преоткриват нови зимни дестинации!

Ден 1

Отпътуване от София с организиран транспорт в 06:30 от Стадион Васил Левски. Пристигаме в региона, където ще се подсилим с бърза закуска, ще прогоним снегоходките и с пълни термоси топъл чай ще се отправим към първата цел връх Свещник.
По пътя ще си говорим за терена и условията около нас, състоянието на снежната покривка и опасностите, които се крият в зимната планина.
На върха ще се порадваме и ще поснимаме заобикалящите ни красоти, които никак не са малко … !
Чистият въздух през зимата е предпоставка за по-добра видимост и гледките ще са на 360 градуса -планините Малашевска, Огражден и Беласишка, величественият Пирин, обширните Родопи, скритата Славянка в пълния и блясък, както и Драмски Боздаг!
Прибираме се доволни в хотелчето, където ще се отдадем на заслужени спа процедури и активна почивка. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

 • Изкачване

  600м.

 • Спускане

  600м.

 • Разстояние

  13км

 • Време

 • Настаняване

  Семеен хотел

 • Включена храна

Ден 2

Ще станем рано и след подобаваща закуска ще се отправим към втората ни цел за това пътуване – гордия Ореляк. Изкачването ще ни дари с още зимни прелести и гледки към околните планини и долини, тъй като в голяма степен е открито, а опитния водач ще разкаже за всичко най-интересно свързано с региона и неговите ярки исторически и географски особености. Още малко усилия и стъпваме на върха, където традиционно всичко е покрито с дебели снегове, а гледки се ширят до където поглед стига! Кратка почивка и топло чайче, след което започваме спускането към мястото за среща с транспорта. Отбиваме се за вкусна гозба в проверено местно кръчме, след което бусчето ни поема към София – край на програмата.

 • Изкачване

  690м.

 • Спускане

  690м.

 • Разстояние

  13км

 • Време

  6-7ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

  Закуска

Цена: 235лв.
Цена за записвания след 06 Февруари: 255лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, нощувка и закуска в СПА хотел, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането може да става и със собствен транспорт!
*В такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
*Организираният транспорт е възможен при минимум 7 желащи за транспорт. При по-малка бройка е възможно да организираме транспорт с лични превозни средства.
*В случай, че разполагате със собствени снегоходки, те също ще бъдат приспаднати от общата цена!
*Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение, спрямо метеорологичните и лавинни условия или кондицията на групата!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447