ПЪЛЕН ТРАВЕРС НА ВРЪХ МИТИКАС И ПЛАЖ НА ЕГЕЙСКО МОРЕ

06-08 Август – ПОТВЪРДЕНА!

Като цяло не са много местата в Европа и по света, където внушителни върхове с височина над 2900м се издигат направо нагоре от плажната ивица край морето.

Освен с прелестните си мурови гори, епични долини и остри приоблачни върхове, планината на боговете Олимп дарява и с шеметни панорамни гледки към Егейско море, Солунски залив и Халкидики, тези които имат волята и желанието да се покатерят до най-високите и точки.

По време на тази вълнуваща програма, ще направим пълен траверс на връх Митикас, с изкачване през връх Скала, а спускането ще направим по невероятния улей Локи, който ще ни отведе към живописното плато на Музите!
От там опитните водачи, ще поведат по някои от най-рядко посещаваните и диви места в планината Олимп, за да се спуснем още на същия ден по невероятен алтернативен маршрут до цивилизацията и да посрещнем залеза слушайки вълните на китен плаж с бира в ръка …

Звучи добре нали?
Добрата новина е, че на живо е още по-хубаво …

ДЕН 1 Трансфер София – Приония; преход до х. Спилиос Агапитос

Отпътуване от София в 06:30ч.
Отпътуваме за гръцкото градче Литохоро, откъдето ще се изкачим до местността Приония, намираща се на 1000м надморска височина. Оттук започва нашата епопея в планината на боговете. По разнообразна и много живописна пътека, в рамките на 4 часа ще се изкачим до хижа Спилиос Агапитос (2080м). Уютното ни убежище предлага една пъстра палитра от кулинарни творби и вина, както и разнообразие от сувенири. Настаняване, вечеря на свободна консумация и нощувка.

 • Изкачване

  1000м

 • Спускане

 • Разстояние

  8км

 • Време

 • Настаняване

  Хижа Спилиос Агапитос

 • Включено изхранване