ТРЕКИНГ И ПРИКЛЮЧЕНИЯ ИЗ ОСТРОВИТЕ СЕНЯ И ЛОФОТЕН – ФИОРДИ, СЕВЕРНИ СИЯНИЯ, ШЕМЕТНИ ПЕЙЗАЖИ И ПРИКЛЮЧЕНИЯ В СТРАНАТА НА ВИКИНГИТЕ

28 Август – 06 Септември

Шеметно стръмни фиорди прорязват дълбоко в океана крайбрежия, осеяни с живописни рибарски градчета.
Северни сияния танцуват на фона на скалисти крайбрежни острови, като привидения.
Зрелищни водопади и великолепни глетчери се сгромолясвят с грохот от безкрайни ледени полета.
Става въпрос за Норвегия разбира се, но каквото и да кажем за нея, винаги ни се струва малко …

За това ще Ви поканим на незабравимо приключение из първобитната привлекателност и поразителна красота на Арктика!
 Тук ще бъдем посрещнати от вдъхновяваща смесица от морета, фиорди, планини, плажове, рибарски селища и културното наследство на Викингите! Двата основни района в които ще действаме са красивата Сеня – вторият по големина остров в Норвегия и островите Лофотен – една от топ туристическите дестинации в Европа, разположени далеч над Полярния кръг! И двата района имат силна връзка с епохата на викингите и ние ще посетим два от най-важните музеи, където ще преживеем епохата им каквато е била в действителност! Ще се качим на корабче и ще навлезем в магичния и див район на известния Trolllfjord, където ще наблюдаваме  Белоопашати (морски) Орли и десетки хиляди (буквално) представители на птичия свят в естествената им среда, а ако имаме късмет дори Китове и Косатки!
 

Риболовът е бил и все още е в известна степен причината хората да живеят тук и регионът е известен с многото си малки рибарски селища. Често рибата е основният продукт в много от хранителните ястия, сервирани в местните ресторанти и ние няма да пропуснем да опитаме от традиционните местни деликатеси!

Но освен всичко това, районът е разположен точно под Авроралния овал – светлинен пояс, обграждащ геомагнитните стълбове и осигуряващ най-добрите шансове да се види Северното сияние! Викингите вярвали, че светлините осветяващи небето, са отражение на бронята на Валкириите, докато те водели героично загиналите в битка войни към Один. Легендите са много и ние ще Ви ги разкажем, но едно е сигурно – по време на цялото ни пребиваване ще тръпнем в очакване да зърнем с очите си танца на Северното сияние, който започва да се появява точно по това време на годината … !

В продължение на 10 дни ще се дивим на този необуздан пейзаж от величествени планини, дълбоки фиорди, пищящи колонии от морски птици и дълги плажни ивици. И накрая ще се убедите сами – красотата на това място е просто зашеметяваща!