ДРЕВНАТА ИЗТОЧНА РОДОПА

18-20 Ноември

Каним Ви на вълнуващо пътешествие из най-съкровените тайни на Източни Родопи!

Перперикон, Харман Кая, Каменната гора, 260-метровия въжен мост при единственото по рода си село Лисиците и един цял ден трекинг в тайнствения район около страшно въздействащото светилище Татул!
Колко тайни още крие тази невероятна Родопа планина?
Елате и се убедете сами в нейното величие!

Екскурзията е подходяща за хора без подготовка и семейства с деца!

ПРОГРАМА

ДЕН 1

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски във София в 07:30ч. Очакват ни три дни в невероятно красивите и богати на културно наследство, Източни Родопи! Пристигане в района и настаняване в почивна станция. Веднага след като се освежим се гмуркаме в мистицизма на невероятния район около скалното светилище Татул – ще се покатерим на съседен панорамен връх с изсечени в скалите ниши, ще навлезем в сюрреалистичен и древен каньон, а за капак по залез слънце ще бъдем на самия Татул от където ще изгледаме танца на сенките по невероятните скални форми, рисунки и ниши! Тръпки ще ни побиват от силната енергия която излъчва това място и целия заобикалящ го пейзаж! Вечеря на свободна консумация и нощувка.

ДЕН 2

Какъв ден ни очаква само! След закуска се отправяме към тайнствената Вкаменена гора, която ще остави много въпроси в главите ни, а от там ще пристигнем на величествения праисторически град-светилище Харман Кая – един от най-мащабните скално-изсечени праисторически култови комплекси в Родопите! Ще се потопим в неизвестните никому пътечки на този див и тайнствен район за цял ден, като ще обядваме със сандвичи на терен! Вечеря на свободна консумация и нощувка.

Ден 3:

Ставаме по тъмно! Товарим се на буса и отпътуваме за кратко до изключително панорамен връх с източно изложение от който ще наблюдаваме прелестен изгрев към околностите на Крумов град и море от Източно-родопски хълмове и върхове!
Прибираме се в станцията и закусваме подобаващо. За последния ден сме оставили цяла палитра древни и мистични места, които никак не са малко и изборът няма да бъде лесен …
Посещение при великия град Перперикон, крепостта Монек или страхотния 260-метров въжен мост и единственото по рода си село Лисиците – в зависимост от свободното време и желанието на групата ще съставим програмата за деня на място. След като приключим, ще посетим проверено заведение за заслужени вкусни гозби след което ще отпътуваме обратно за градовете си, но в нас все още ще се спотайва онова мистично настроение, което само Източната Родопа е способна да остави …

ЦЕНА: 265лв.
Планински водач: Христо Тумбев

Цената включва: Лицензиран планински водач, Транспорт от София до региона и обратно, транспорт в региона, две нощувки, две закуски и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, билети за посещение на забележителностите, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*По пътя бусчето може да вземе хора от Пловдив и региона!
*Пристигането може да става и със собствен транспорт, като в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!
*Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*Категорично е забранено слушането на чалга по време на програмите на IntoTheWild, по какъвто и да е повод!
*Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия и кондицията на групата!