МУСАЛА И ЗАВРАЧИЦА

12 – 14 Август

Много са хората, които вече са изкачвали и ежедневно изкачват първенеца на Балканите – връх Мусала, но за съжаление твърде малко са тези, които правят крачка от там нататък, отвъд този емблематичен връх.
И наистина едва ли подозират, че там се крие това, което лично според нас е един от най-красивите преходи в нашата родина!
 
В средата на Август ще се отправим на дълъг уикенд около най-високата точка на Рила, България и целия Балкански полуостров – вр. Мусала!
В рамките на три дни ще изкачим много върхове от Мусаленския хребет, ще се радваме на незабравими панорами към емблематичните Рилски върхове, езера, реки, хижи и красоти!
 
Очакват ни и гледки към почти всички български планини, на стотици километри около нас!
Преоткрийте Мусаленския дял с този преход, който ще Ви отведе на едно запомнящо се Рилско пътешествие!

 

ДЕН 1

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 08:00ч.
Пристигаме в Боровец и се качваме с лифта до х. Ястребец. Поемаме към х. Мусала където ще направим обяд и почивка. От тук нагоре ще се радваме на величествените и надвиснали над нас върхове от Мусаленския венец и прелестните Мусаленски езера, а денят ни ще завърши на заслон Ледено езеро – най-високият заслон в България! Там ще се настаним, ще вечеряме и ще прекараме нощта с най-ярките звезди, които някога сме виждали!
Вечеряме и лягаме рано, защото утре ни очаква ставане по тъмно и един фантастичен ден, който ще започне с изгрев от връх Мусала!

 • Изкачване

  450м

 • Спускане

  0м.

 • Разстояние

  6км

 • Време

 • Настаняване

  Заслон Ледено езеро

 • Включено изхранване