ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ МУСАЛА С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НАБЛЮДАВАНЕ НА ИЗГРЕВ И ЗАЛЕЗ

16-17 Декември

Малко преди Коледа, когато високите части на планините ни вече са затрупани от плътни снегове, по традиция ще се отправим към короната на всички Балкански планини.

Всяка година по това време отиваме там, за да посрещнем зимния сезон с вълнуващо изкачване и за да се порадваме на фантастичните изгреви, с които е прочута хубавата наша Мусала!

Ще се покатерим на най-високия и супер панорамен масив на Балканския полуостров,
за да заредим душите си с незабравими гледки към зимната приказка на Рила и огромна част от България!

А за да е още по-вълнуващо и завършено приключението ни, ще имаме възможността да се изкачим на върха два пъти и да изгледаме едни от най-красивите изгреви и залези в Българската зимна планина!

Тази програма е прекрасна възможност за тези от Вас, които правят и първите си стъпки в зимната планина.

Преоткрийте Мусаленския дял с този зимен преход, който ще Ви отведе на едно запомнящо се и цветно пътешествие!

Ден 1:

Отпътуване от Националния Стадион Васил Левски в 8:00ч. Пристигаме в Боровец, качваме се до хижа Ястребец с лифта от където ще се насочим към х. Мусала.
Очаква ни една зимна високопланинска приказка, като през целия ден ще се радваме на страхотните гледки към Мусаленския венец, а следобед пристигаме на заслон Ледено езеро, където ще се подкрепим с топли гозби и ще отпочинем. При желание и добра кондиция привечер ще се покатерим на бързо до връх Мусала от където ще се порадваме на незабравим залез. Спускаме обратно към заслона, където вечерта ще премине в сладки планинарски раздумки с тънки мезенца и домашно винце …

 • Изкачване

  560м.

 • Спускане

 • Разстояние

  6км

 • Време

 • Настаняване

  Заслон Ледено езеро

 • Включена храна

Ден 2

Ставаме по тъмно. Какви емоции ни очакват само ..
Започваме да пъплим по зимния маршрут към връх Мусала, а зората малко по малко хвърля светлина към гледките които ни очакват. Кратко изкачване и ето, че вече сме на върха – около нас изгревните цветове и сенки започват да играят своя уникален спектакъл. Вадим фотоапаратите и термосите с чай и ето, че слънцето подава чело над величествените и замръзнали Рилски катедрали! Снимаме дълго, радваме се и не можем да повярваме на гледките, които се разкриват пред нас във всички посоки. След всичко това, започваме слизане към заслончето където ще се стоплим и ще си дадем подобаваща закуска с много топъл чай. Когато приключим събираме багажите и започваме нашето слизане обратно към Лифт Ястребец и след това надолу към Боровец, където програмата приключва, но не и преди да отпразнуваме вълнуващия преход в проверено ресторантче в Самоков с вкусни местни гозби.

Отпътуване към София – Край на програмата ..

 • Изкачване

  100м.

 • Спускане

  660м.

 • Разстояние

  7км.

 • Време

  6ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

Цена: 195лв
Цена за записвания след 10 Декември: 215лв

Планински водач: Веселин Станев

Цената включва: лицензиран планински водач, организиран споделен транспорт съобразно програмата, наем на котки/снегоходки, нощувка на з. Ледено езеро и планинска застраховка за деня на изкачването;
Цената не включва: изхранване, лифт, всичко неизброено като включено;

Задължителна лична екипировка:
– раница около 30 литра
– високи и топли трисезонни обувки с висок борд или зимни алпийски обувки
– подходящи дрехи – пухенка, полар, зимни панталон и яке с мембрана
– зимна шапка и два чифта ръкавици
– щеки
– гети
– според условията – снегоходки или котки

*В случай, че не притежавате част от задължителната екипировка, можете да я наемете от нас през страницата ни за Наем на Екипировка!
*Пристигането в региона става може да става и с личен транспорт! В такъв случай той ще бъде приспаднат от цената! *Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и според метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Категорично е забранено слушането на чалга по време на програмите на IntoTheWild, по какъвто и да е повод!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447