7 ВЪРХА НАД 4000 МЕТРА В СЪРЦЕТО НА БЯЛАТА КРАЛИЦА МОНТЕ РОЗА

28 Юли – 02 Август – ПОТВЪРДЕНА!

 Затрупано от вечни ледове и със своите внушителни мащаби, някъде на границата между Италия и Швейцария се издига владението на бялата кралица Монте Роза.
Любимка на мнозина, тя е втората по височина планина в Алпите, след белобрадия Монблан!

Въпреки че ледниците са абсолютните господари тук, все пак по-голямата част от върховете са с умерена трудност и достъпни за всеки, който притежава необходимата физическа подготовка, умения и желание.

Масивът Монте Роза се отличава с най-високата гъстота на 4000-метровите върхове в Алпите и по време на тази вълнуваща програма, ще имаме възможност да изкачим цели 7 от 10-те най-високи върха в масива за по-малко от 5 дни!

Ще прекараме не малка част от това пътуване над 4000 метра, движейки се през възхитителни ледници и грандиозни хребети!

Ще се подслоним в очарователните хижи, разположени в сърцето на масива, които ще ни предложат невероятни местни гозби и 3-4 степенно меню, на което могат да завидят доста от именитите ресторанти у нас.

А за да са големи усмивките и да са пълни планинарските ни души, по пътя си ще изкачим Алпийските красавци Балменхорн, Пирамида Винсент, Коро Неро, Людвигсхьое, Пунта Парот, Пунта Гнифети и великолепния Цумщайн – цели 7 от 4-хилядниците на масива … !

Една много специална програма за ценители на Алпийската атмосфера и класическия алпинизъм и бялата кралица на Алпите – Монте Роза!