ПЪРВЕНЕЦА НА АЛПИТЕ – ГОРДИЯ МОН БЛАН С АКЛИМАТИЗАЦИЯ НА ГРАН ПАРАДИЗО – ЕДНА СЕДМИЦА ИЗ ВИСОКОПЛАНИНСКАТА ПРИКАЗКА НА АЛПИТЕ!

20 – 27 Август – 4 МЕСТА!

Изобщо не е нужно да сте алпинист или планинар, за да се дивите на невероятните гледки, които предлагат Алпите.
Острите им върхове с колосални размери будят възхищение у всеки и никак не е случайно, че именно тук за първи път хората дръзват да се отправят към най-високите им точки и полагат основите на алпинизма.

Пристигайки за първи път в тази шеметна планина, човек не може да не бъде смаян от умопомрачителните стени и мащаби на върховете, из които е писана световната история на алпинизма – Гран Жорас, Пти дрю, Айгер, Матерхорн, Пиц Бадиле …
Атмосферата из кафенетата, хижите, гарите и самите маршрути из огромните Алпи е много специална, навсякъде пъплят хора с алпийска екипировка, слизайки или тепърва отправяйки се към нови приключения.

Но един връх се извисява над всичко това и доминира над пейзажа и всичко наоколо със своите 4810 метра – Белобрадия и мъдър старец – Мон Блан!
Десетки ако не стотици хиляди хора всяка година идват за да изпитат силите и уменията си на “Белия връх” – първенеца на Алпите и Западна Европа …

Изкачването на Монблан не е технически сложно и е по силите на всеки, който има достатъчно желание, както и необходимите физическа подготовка и аклиматизация.
А за въпросната аклиматизация ще се отправим към едно истински райско кътче – високият 4061м красавец Гран Парадизо, където ще подготвим организмите си за живота над 4000 метра над моретата!

Tези внушителни и емблематични за планинарството и алпинизма върхове, са в компетенцията само на IFMGA гидовете.
Те са единствените законно работещи планински водачи там и тази програма се изпълнява от най-опитните български водачи, които притежават такъв лиценз.

Една класическа програма за ценители и за тези от вас, които са готови да се потопят в чудния свят на Алпите и високото планинарство!

Ден 1: Отпътуване
Отпътуваме с вечерен полет от летище София към Милано, след което с комфортен миниван се насочваме право към снежните върхове на Алпите. Отбиваме се в крайпътно хотелче, вечеряме и нощуваме.

Ден 2: Виторио Емануеле
Ставаме и стягаме екипировката! След кратък трансфер достигаме подхода и стартираме с изкачване до хижа Vittorio Emanuele, която ще ни осигури подслон и подстъп за утрешното аклиматизационно изкачване на красивия връх Гран Парадизо. Настаняваме се и се отдаваме на храна и почивка. Прогонваме екипировката и лягаме рано, утре е първия голям ден!

 • Изкачване

  700м

 • Спускане

 • Разстояние

  6км

 • Време

  3ч.

 • Настаняване

  Хижа Vittorio Emanuele

 • Включена храна