ВЪЛНУВАЩ ТРЕКИНГ, ВЕКОВНА ИСТОРИЯ И 5 ДНИ ИЗ ЮЖНИТЕ КАРПАТИ И ЕПИЧНАТА ТРАНСИЛВАНИЯ

14-18 Август – НЯМА МЕСТА!

Когато говорим за планини по-ниски от българските изпитваме леко снизхождение и гледаме на тях сякаш “от високо”. Без съмнение, обаче, някои от тези планини заслужават цялото ни уважение и могат истински да предизвикат физическите ни възможности.

Такава планина са Карпатите – втората по големина планинска система на нашия континент след Алпите.

Карпатите са разпрострели своите гънки върху седем държави и площ от 190,000 км2. А Южният им дял, или така наречените Трансилвански Алпи, е един от най-интересните в цялата планина. Там се намират Фъгърашките планини – алпийската корона на Румъния.

Точно това място искаме да ви предложим за вашето следващо планинско приключение…

Заедно ще изкачим Фъгърашките първенци – трите най-високи върха в Румъния, като ще направим това по билни маршрути със спиращи дъха гледки във всички посоки. Ще наблюдаваме отвисоко необятното царство на кафявата мечка, вълка и призрачния рис, а по склоновете около нас ще притичват диви кози. Ще се любуваме на шеметни алпийски пейзажи, дълбоки циркуси и ледникови езера, като ще пренощуваме на брега на две от тях: най-голямото ледниково езеро в Румъния – Бъля и най-дълбокото – Подрагу.

След това ще отделим време и за замъка в Бран, известен в цял свят като замъка на граф Дракула и ще се потопим в магията на стария Брашов. А на връщане към България няма да пропуснем да посетим дворците Пелеш и Пелишор в аристократичната Синая.

Това няма да бъде просто едно пътешествие, а пъстра мозайка от силни преживявания. Преживявания всяко, от които ще добави към букета от емоции, с който ще запомните тези 5 вълнуващи дни!