МИЛЕВСКА ПЛАНИНА И ПЪСТРОЦВЕТНАТА МАГИЯ НА КРАИЩЕТО

09 Юни

Краището – развълнуван океан от нагъната земя.

Част от Милевско-Конявската група, Милевска планина се намира в историко-географската област Краище и е най-западната българска планина.

Това е територия, която през май-юни е покрита с Планинска самодивска трева, изпъстрена със златистозелените цветове на Планинския крем и Урумовото лале.

А откритото планинско било, с най-висока точка връх Милевец, разкрива шеметни панорамни гледки към идиличните пейзажи на близките Краищиди и внушителните гънки на Рила и Пирин в далечината.

Лека и приятна пролетно-лятна разходка, която ще ви дари със спокойствие и вдъхновение и ще изпълни сетивата ви с доза чиста и неподправена красота!

Отпътуване в 07:00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София.
Пристигаме в района, вадим фотоапаратите и се потапяме в красотите на Краището.
Опитния водач ще ни поведе по вълнуващ кръгов маршрут, който обхожда най-интересната част от Милевска планина, минава през нейният първенец – връх Милевец и ни превежда през отдавна изоставени планински махали където природата бързо си възвръща отнетото от човека.
Прохладните смесени гори в ниското и изпъстрените с цветовете на пролетта билни поляни по високите части ще държат сетивата ни отворени и душата ни в приповдигнато настроение!

Скоро стъпваме на върха, а прелестните панорами във всички посоки ни карат да се вълнуваме по детски. Ще си устроим чуден пикник на това панорамно място и няма да бързаме, за да попием колкото може повече красота!
Следобед ще се спуснем към мястото от където ще ни поеме бусчето и ще ни закара обратно към София – край на програмата.

 

 • Изкачване

  300м

 • Спускане

  300м

 • Разстояние

  7км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

Цена: 85лв
Цена за записване след 05: май 95лв

Цената включва: лицензиран планински водач, транспорт съобразно програмата и планинска застраховка за деня на екскурзията
Цената не включва:
храна и други разходи от личен характер, всичко неизброено като включено

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

*Възможно е пристигане и със собствен транспорт, в такъв случай той ще бъде приспаднат от цената!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

ЗАПИСВАНЕ: