ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ГОЛЯМ МЕЧИТ

16-17 Март

В средата на месец Март отново ще се отправим към великите Рилски пустини от снежно-скални върхове и по-точно към изключително панорамния вр. Мечит!

В зависимост от акумулираното количество сняг на тази надморска височина, ще се придвижваме със или без снегоходки, но при всички случаи ще си изкараме незабравимо.
Зимните панорамни гледки от върха към Мусаленския, Рило-манастирския, Мальовишкия дял, Централен Рилски резерват и долините на Лопушница, ще останат за дълго в спомените ни!

Ще се подслоним в една от най-уютните хижи – х. Мечит и ще поддържаме празничното настроение с вкусните им гозби и вина.
Едно прекрасно Рилско приключение, изключително подходящо за тези от Вас, които правят първи стъпки в зимната планина!

Ден 1:

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София с организиран транспорт в 10:00ч. Трансфер до Говедарци (около 2ч.), където стягаме багажите и потегляме. Предстои ни лек преход до уютната х. Мечит – около 2ч. Пристигаме тъкмо навреме за обяд, хапваме и почиваме. След това се настаняваме и прогонваме снегоходките. Следобедно ще се разходим нагоре да се раздвижим, да подишаме чистия зимен въздух, а и да поснимаме залеза.
Вечеря на свободна консумация и нощувка на хижата.

 • Изкачване

  500м.

 • Спускане

  0м.

 • Разстояние

  4км.

 • Време

  2ч.

 • Настаняване

  Хижа

 • Включена храна

Ден 2: Вр. Мечит

Закусваме раничко и бодро закрачваме по Кайзеровия път след опитния водач. Ще оставим ненужен багаж в хижата за да се движим бързо и леко, а снегоходки ще носим само при нужда. Не след дълго ще излезем от гористия пояс и Рила ще започне да ни разкрива красотите си! Ще преминем близо до малък Мечит преди да достигнем главната ни цел вр. голям Мечит на цели 2567м, откъдето ще ни се открият главозамайващи Рилски панорами! След като поснимаме и отпочинем на върха ще започнем слизане, като при добра кондиция на групата ще преминем и през съседния, също панорамен вр. Будачки камък. Минаваме през хижата където ще поспрем за заслужен топъл обяд и чаша греяно винце. 😉
След всичко това се спускаме обратно към пътя, а от там и към родните места – край на програмата.

 • Изкачване

  750м.

 • Спускане

  1250м.

 • Разстояние

  11км.

 • Време

  8ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

  Закуска

Цена: 175лв.
Цена за записвания след 11 Март: 195лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, наем на снегоходки, нощувка и закуска на х. Meчит, транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да стане и с личен транспорт, в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
* Ако разполагате със собствени снегоходки те също ще бъдат приспаднати от общата цена!
* Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447