СЪС СКИ И СПЛИТБОРД ИЗ РАЙОНА НА ЛОПУШКИТЕ ВЪРХОВЕ И МЕЧИТ

16-17 Март

В средата на месец Март отново ще се отправим към великите Рилски пустини от снежно-скални върхове и по-точно към изключително панорамния и красив район на връх Мечит!

Сериозните акумулирани количества сняг, които са традиционни за това време на годината и региона, ще ни гарантират, че ще си изкараме незабравимо.
Зимните панорамни гледки от върха към Мусаленския, Рило-манастирския, Мальовишкия дял, Централен Рилски резерват и долините на Лопушница, ще останат за дълго в спомените ни.

Ще се подслоним в една от най-уютните хижи – х. Мечит и ще се насладим на вкусните им гозби и вина, а опитните водачи ще подберат най-добрите линии спрямо моментните условия и ще покажат някои от скритите красоти на тези прелестни масиви!

Ден 1:

Събираме се в Говедарци в 08:30, където стягаме багажите и потегляме. Предстои ни лек преход до уютната х. Мечит. Пристигаме хвърляме ненужен багаж, освежаваме се и потегляме нагоре. Веднага се насочваме към чудесни линии с ниска трудност, благодарение на които ще разгреем и ще се запознаем с условията и региона. По залез слизаме обратно в хижата, където ще се отдадем на заслужена почивка и вкусни гозби.

Ден 2

Закусваме раничко и бодро закрачваме нагоре по Кайзеровия път. За днес сме планирали повечко каране из някои от най-добрите склонове тук. Възможностите са наистина много и ще бъдат съобразени с нивото на групата и моментните условия на снега. Разбира се всичко ще е съобразено с кондицията на групата – караме колкото можем и взимаме най-доброто, след което се спускаме обратно надолу, събираме си нещата и отпътуваме.
След всичко това се спускаме обратно към пътя, а от там и към родните места – край на програмата.

Цена: 240лв
Цена за записвания след 11 Март: 260лв

Водачи:
Милен Братанов
Христо Тумбев

Цената включва: Лицензиран водач със ски – сплитборд, организация и застраховка за периода на туринга.

Цената не включва: Нощувка, храна, транспорт, лични разходи и всичко неизброено като включено.

*Пристигането става със собствен транспорт!

*Всеки участник трябва да разполага с лична екипировка като:
– турингови ски/сплитборд, колани, щеки или сноуборд + снегоходки
– лавинен уред, сонда, лопата;

*В случай, че не притежавате част от задължителната екипировка, можете да я наемете от нас през страницата за Наем на Екипировка.

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447