ЗИМЕН ИЗГРЕВ ОТ ЛЕГЕНДАРНИЯТ ВРЪХ МАРАГИДИК

27-28 Януари

Малко са по-добрите начини да се даде старт на една нова година от едно вълнуващо приключение в зимната планина, с ударна доза чист въздух и феноменални гледки.
Именно за това ви каним на незабравимо изкачване през фантастичните и ярки зимни панорами на един от най-огледните върхове на Балкана – връх Марагидик!

А за капак ще бъдем на върха рано по първи петли за да се насладим на едно от най-магичните чудеса на природата – изгрева и изгревната светлина и техния танц по снежните преспи!

Заради разположението на върха – северно от централното било – той се вижда от цялото северно подножие на Стара планина, а от върха се разкриват спиращи дъха гледки към Северен Джендем, вр. Ботев, Кадемлиите и цялото поречие на реките Видима и Острешка, които са особено внушителни през зимата.

При ясно време се виждат и градовете Севлиево, Габрово и много от околните китни предбалкански селца, като всичко наоколо през това време ще бъде в китна зимна премяна!

Ден 1: Пристигане

Отпътуване от София с организиран транспорт в 08:30ч. от паркинга пред Националния стадион Васил Левски. Пристигане в Априлци. Тук ще обядваме на проверено място, след което ни предстои около 3.30ч. изкачване до х. Тъжа, през зимните красоти на Острешка река!
Настаняване, вечеря на свободна консумация и нощувка на хижата.


 • Разстояние

  7км

 • Време


 • Изкачване

  750м

 • Спускане

  50м


 • Настаняване

  Хижа Тъжа

 • Включено изхранване

Ден 2: Изгрев на Марагидик

Ставаме рано и закусваме нещо набързо. Слагаме снегоходките и още по тъмно се отправяме по полегатия Южен склон, от тук до върха се стига за около час. Целта е да бъдем на върха за изгрева и да се любуваме на фантастичните заснежени върхове, огряни от изгревната светлина! Ще се насладим на възхитителна 360-градусова зимна гледка към епичния Северен Джендем и много от емблематичните върхове на Балкана! Надолу обикновено гледката е внушителна и е към долината на р. Видима и Предбалканските градове и села и спира дъха! Дълго ще снимаме, ще похапнем и ще пием топъл чай на върха, след което ще започнем слизане по обратния път с още страхотни зимни пейзажи. По обед пристигаме в кв. Острец, откъдето бусчето ще ни свали отново към Априлци за заслужена вкусна супа и чаша греяно винце.
След всичко това ще отпътуваме обратно към София – край на програмата.


 • Изкачване

  400м

 • Спускане

  1150м


 • Разстояние

  9км

 • Време


 • Настаняване

 • Включено изхранване

  Закуска

ЦЕНА: 185лв.
Цена за записвания след 22
януари: 205лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, наем на снегоходки, организиран споделен транспорт от София до региона и обратно, нощувка и закуска на х. Тъжа и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в Априлци може да става и с личен транспорт за тези които не са от София или предпочитат да пътуват с колите си! В такъв случай транспорта ще Ви бъде приспаднат от цената!
Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*Ако разполагате със собствени снегоходки, те също ще бъдат приспаднати от общата цена!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия и кондицията на групата!