МАЧУ ПИКЧУ – ВЕЛИКИЯТ ГРАД НА ИНКИТЕ

ВЕЧНАТА ЗАГАДКА НА ПЕРУ – ЛИНИИТЕ НА НАСКА

ЗАЛИВЪТ ПАРАКАС И ОСТРОВИТЕ БАЛЕСТАС

Перу е една от най-разнообразните държави в света – дом на най-влиятелната древна южноамериканска култура – тази на инките, както и на стотици други крайбрежни народи. С над 30 климатични зони, Перу се слави с едни от най-зрелищните природни гледки и културни забележителности в Южна америка – някои от тях озадачават човечеството и до днес!
За лятото на 2018 сме подготвили една много специална експедиция, кулминираща в посещението на Мачу Пикчу – най-впечатляващият символ на инкската цивилизация, а и на южноамериканските култури въобще!

Всичко ще започне с кацането ни в Лима – където ще си починем и ще посетим историческият център на града, с характерната си смесица от южноамериканска екзотика и европейска колониална архитектура. След това ни чака полет до историческата столица на Перу – Куско. Целият град е част списъка на UNESCO за културно наследство и се намира в свещената за инките долина Урабамба! Там ще направим историческа обиколка и ще се подготвим за планински приключения!

Следва основната част от нашата програма, която предвижда един алтернативен подход към древният град Мачу Пикчу – далеч от хилядите туристи и претъпканите пътеки! Ще се впуснем в 5-дневно планинско приключение там, където тропическите гори се срещат със заснежените склонове на 6000-метрови върхове, в подножието на връх Салкантай (6271м) – най-високият връх в региона на Мачу Пикчу!

За комфорта ни по време на 5-дневния преход ще се грижат нашите перуански домакини – всяка вечер ще ни чака вече подготвен къмпинг и сготвена вечеря, а всяка сутрин ще се будим с перуанско кафе и закуска! Също така ще можем да се насладим на прехода, без да носим тежки раници – за това също ще се погрижат те и ще транспортират нашия основен багаж с носачи. Последният ден от прехода ни ще завърши с посещение на Великия град на Инките – Мачу Пикчу и след това нощувка в Агуас Калиентес (топлите води) – на източните склонове на Андите!

Веднага щом се завърнем от планините, потегляме към пустинята – ще посетим платото Наска, където ще имаме възможност да полетим (опционално) над прословутите километрични фигури, изобразени върху земята!

Следваща спирка в перуанското ни пътешествие ще е заливът Паракас! Паракас е най-важният биосферен резерват в Перу, дом на над 200 различни вида птици! Там ще направим кратък морски излет с лодка до островите Балестас – още наричани малките Галапагос – те приютяват стотици животински видове, сред които пингвини, морски лъвове и тюлени!

Приключваме с връщане в Лима, където ще имаме един ден за разпускане и пазар, преди да се качим на самолет обратно за София.

Програма ден по ден:

Ден 1: Полет София – Лима. Нощувка в Лима.
Ден 2: Разглеждане на забележителности в Лима. Нощувка в Лима.
Ден 3: Полет Лима – Куско. Нощувка в Куско.
Дни 4 – 9:  Преход през Салкантай до Мачу Пикчу.
Ден 10: Трансфер Куско – Наска.
Ден 11: Почивка в Наска, полет над фигурите на Наска и/или разглеждане на многото други забележителности там.
Ден 12: Трансфер до и посещение на залива Паракас и островите Балестас.
Ден 13: Трансфер до Лима.
Ден 14: Свободен ден в Лима.
Ден 15: Полет Лима – София

Ден 16: Резервен ден

Период: 31 Юли – 15 Август 2018г.

Продължителност на екскурзията: 16 дни

Минимален брой участници: 6

Водачи: Христо Тумбев и Георги Божинов

ЦЕНА: 5633лв.

Цената включва:

 • Двупосочен самолетен билет София – Лима – София;
 • Втори вътрешен полет – Лима – Куско;
 • Двама професионални български водачи;
 • Услугите на местна професионална компания за прехода ни до Мачу Пикчу включващи – изхранване, транспорт на основния багаж и установяване на лагерите;
 • Всички останали нощувки за престоя ни в Перу;
 • Целия наземен транспорт и трансфери в Перу;
 • Екскурзия с лодка до островите Балестас;
 • Застраховки

Цената не включва:

 • Транспорта до точката на отпътуване – София
 • Останалото изхранване
 • Полет със самолет над Наска
 • Напитки и разходи от личен характер
Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение