ЛОЗЕНСКА ПЛАНИНА С ДЪХ НА ПРОЛЕТ – МАНАСТИР СВ. СПАС, ВЪРХОВЕТЕ ПОЛОВРАК И ЛАЛИНА МОГИЛА

20 Април

Когато човек изкачи планински връх, той се чувства безкрайно удовлетворен, тъй като покорява нещо вътре в себе си.
От високото, ние виждаме света от една по-ясна гледна точка.

Елате с нас на еднодневно пътешествие до една от по-малките и лесно достъпни планини у нас, но с красиви гледки към Витоша, Рила, Стара планина и цялото Софийско поле!

Въпреки ниската си надморска височина, Лозенската планина е едно изключително красиво място, където можете лесно да се откъснете от града и да се потопите в пролетният дух на планината.

Цветовете и билките по това време от годината са все повече и ще се порадваме на Орхидеи, Ириси (диви перуники) и ще наберем от лечебния див чесън в полите на Лозен планина.

Страхотна и динамична еднодневна екскурзия до един много специален район в близост до София, подходяща за начинаещи и семейства с деца!

ПРОГРАМА

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в 08:00. Пристигаме в Лозен и да се отправяме към манастира Св. Спас, който се намира в подножието на вр. Половрак. След манастира ще посетим и местност “Светената вода”, след което продължаваме към върха. По пътя ще се насладим на буковата манастирска гора, множество пролетни цветя и първите красиви гледки. Горе на 1182м. ще се насладим на свежи пролетни гледки и към яз. Искър, Рила планина, Витоша, Стара планина и цялото Софийско поле! Тук подобаващо ще отпочинем, ще си устроим чуден пикник и ще се оставим на зеленината и пролетното слънце да зареди душата и тялото с пролетна енергия и топлина! От тук ще се насочим към следваща цел – вр. Лалина могила (1188м.), като по пътя местния водач ще покаже и други специални местенца и скрити изненади. От там следва слизане към село Лозен и краят на този хубав ден.

 • Изкачване

  500м.

 • Спускане

  500м.

 • Разстояние

  11км.

 • Време

  5ч.

 • Настаняване

 • Включена храна