ЛОЗЕНСКА ПЛАНИНА – МАНАСТИР СВ. СПАС, ВЪРХОВЕТЕ ПОЛОВРАК И ЛАЛИНА МОГИЛА

23 Ноември

Когато човек изкачи планински връх, той се чувства безкрайно удовлетворен, тъй като покорява нещо вътре в себе си.
От високото, ние виждаме света от една по-ясна гледна точка.

Елате с нас на еднодневно пътешествие до една от по-малко посещаваните планини у нас, но с красиви гледки към Витоша, Рила, Стара планина и цялото Софийско поле!

Въпреки ниската си надморска височина, Лозенската планина е едно изключително красиво място, където можете лесно да се откъснете от града и мъглите, типични за Ноември месец.

Да се изкачим над облаците и мъглата и да се насладим на хубавото Ноемврийско слънце!
Страхотна и динамична еднодневна екскурзия до един много специален район в близост до София!

ПРОГРАМА

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в 08:00. Пристигаме в Лозен и да се отправяме към манастира Св. Спас, който се намира в подножието на вр. Половрак. След манастира ще посетим и месноста “Светената вода”, след което продължаваме към върха.
По пътя ще се насладим на буковата манастирската гора и първите красиви гледки.
Горе на 1182м. ще се насладим на гледките към яз. Искър, Рила планина, Витоша, Стара планина, а ако няма мъгла ще видим София и цялото Софийско поле!
Мъглите, които обикновено се стелят ниско долу създават илюзията за голямо мъгляво море, докато горе над облаците грее приятно слънце, което затопля душата и тялото в ноемврийските студени дни!
След като починем и обядваме на върха ще се насочим към следваща цел – вр. Лалина могила (1188м.). От там следва слизане към селото и краят на този хубав ден.

 • Изкачване

  500м.

 • Спускане

  500м.

 • Разстояние

  11км.

 • Време

  5ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

ЦЕНА: 75лв
Цена за записвания след 15 Ноември: 95лв

Минимален брой участници: 7

Цената включва: лицензиран планински водач, планинска застраховка за деня на екскурзията, организиран споделен транспорт София – Лозен – София.

Цената не включва: храна и други разходи от личен характер, всичко неизброено като включено

*Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*Пристигането в Лозен може да става и със собствен или обществен транспорт, в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
*Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение или метеорологичните условия и кондицията на групата!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!

Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:
0888 544 447