ЕДНОДНЕВНО ИЗКАЧВАНЕ НА ПАНОРАМНИЯ ГИГАНТ ЛОВНИЦА

27 Август

Еднодневно пешеходно приключение из люлката на българския алпинизъм – Мальовишка долина, това е един от любимите ни еднодневни преходи!

Панорамите с които ще Ви дари това изкачване ще тлеят дълго във вас и ще ви разкрият един най-вълнуващите дялове на Рила по един невероятен начин.
Спиращи дъха гледки към шеметните пропасти на Белия улей и циркуса на Страшното езеро, а в далечината чак от Отовица до Йосифица и Мусала – всичко това ще бъде като на длан пред нас!

Подходящо, както за начинаещи, така и за напреднали планинари, които искат да подарят незабравимо изживяване на близък или любим човек!

ПРОГРАМА

Отпътуване в 06:30ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София.
Трансфер София – ЦПШ, от където ще започне нашето пътешествие из Мальовишката долина! След около час ще пристигнем на любимата хижа Мальовица където ще се подкрепим с топъл чай и нещо за хапване. След това ще се отправим към Втора тераса и от там към легендарния заслон БАК в подножието на върховете Камилата, Ловница, Злия зъб и Орловец! Ще надникнем от Злия прелез надолу към шеметните пропасти на Белия улей и след това ще се изкачим на бързо до един от страхотно панорамните върхове – Ловница – 2695м!
Ще снимаме и дълго ще се любуваме на Мальовишки, Мусаленски и други дялове на великата Рила планина!
След това ще се спуснем обратно на хижата, където отново ще отпочинем преди да слезем обратно на Централната Планинска Школа и да отпътуваме обратно.
Трансфер ЦПШ – София – край на програмата.

 • Изкачване

  900м

 • Спускане

  900м

 • Разстояние

  13км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 75лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Изхранване, лични разходи и всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да става и със собствен транспорт, в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!
*Минимален брой участници – 8
*IntoTheWild запазва правото си на промени с оглед на Вашата безопасност и приятно прекарване!

*Всички цени на този сайт са с ДДС!