ДОЛИНАТА НА РЕКА ЛОПУШНИЦА, ЛОПУШКИ ЕЗЕРА И КРАЛСТВОТО НА БОЖЕСТВЕНАТА ИГЛИКА

15 Юни

През месец Юни, високите части на Рила представляват една истинска развихрена фантазия …

Зеленото тук все още е ярко и свежо, реките и водоскоците са буйни и пенливи, а тук таме все още се белее и по някое снежно петно, ей така за цвят.
Но в отделни региони на тази могъща планина, по това време се ширят и килимите от едно наистина божествено цвете – Рилската иглика, която с гордост наричаме български ендемит!

Това е едно невероятно цвете, което расте само и единствено в нашата родина, свидетел на много епохи и разказвач на истории от последния ледников период …

Нейното присъствие гарантира началото на алпийското лято – един особено красив сезон във високата планина, заради който се връщаме тук всяка година!

Вълнуващо еднодневно пътешествие, със средна трудност и подходящо за по-напредналите и начинаещи в добра форма, с което ще се открием летният сезон и ще си подарим ударна доза красота от сърцето на Рила!

ПРОГРАМА

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 07:00ч. Пристигаме в региона и опитния водач ни повежда на 2-3 часово изкачване и истинско презареждане в тихи горски участъци, с несравнимо чист въздух и приказни цветове. Не бързаме, снимаме и се дивим на прекрасните рекички и водоскоци, след което излизаме от горския пояс, където ни очакват все повече гледки и красоти!
От тук през серия от китни пътечки минаваме през Лопушките езера и се потапяме в атмосферата на дивата Лопушница, където се наслаждаваме на лилавите черги от Рилска иглика и този рядко посещаван храм на природата. А при добро желание и добра кондиция на групата, от горното езеро са само още 300м денивелация до главният Лопушки връх – дали ще се качим до него, ще решаваме на място. Следобед се спускаме обратно до мястото за среща с транспорта, от където поемаме към Самоков за заслужена топла супа и чаша бира, а от там отпътуваме към София – край на програмата.

 • Изкачване

  760м

 • Спускане

  760м

 • Разстояние

  11км

 • Време

  6-7ч

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 85лв
Цена за записване след 11 юни: 55лв

Минимален брой участници: 7


Цената включва: 
лицензиран планински водач, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за деня на екскурзията
Цената не включва:
храна и други разходи от личен характер

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

*Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*Възможно е и пристигане със собствен транспорт – в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

ЗАПИСВАНЕ: