7 ДНИ ИЗ ЗЕМЯТА НА ДЯДО КОЛЕДА И СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ – ПРИКАЗНИ ПЕЙЗАЖИ И ПРИКЛЮЧЕНИЯ ИЗ ЗИМНА ЛАПЛАНДИЯ

18-25 Януари 2025г – ПОТВЪРДЕНА!

Силуети на прегърбени от тежки снегове и сковани от безпощадни студове иглолистни дървета.
Въпреки студа и почти постоянната тъмнина, наоколо се чуват коледни песни, подсвирквания, звънчета и тропот на еленски копита, както и веселия лай на северните кучета, дърпащи впряговете.

А над всичко това Северни сияния танцуват на фона на черно и студено небе, като привидения …


Това е Лапландия – земята на зимните приказки, но каквото и да кажем за нея, все ще е малко.
Трябва да се отиде и да се изпита на място, защото това е от онези “once in a lifetime” пътувания!

И разбира се не че тук лятото не е красиво – напротив страхотно е, но за да се усети истинската атмосфера ние ще ви поканим там именно през зимата, когато цялата онази магия оживява пред смаяните погледи на посетителите.

  Както вече сами разбирате няма да си спестим нито едно от онези изживявания и приключения, които са най-характерни и задължителни за магичната Лапландия!
Разходки с еленови и кучешки впрягове, преходи със ски, снегоходки и моторни шейни из могъщата Финландска тайга, димящи барбекюта и сауни, посещение в градчето на истинския Санта и всичко това с настаняване в страхотна къща със собствена сауна, в автентично селце на 250км над Полярния кръг …

Звучи хубаво, но на живо е още по хубаво … !

Ще се запознаем с местния начин на живот, местните хора и техните наистина уникални традиции, бит и култура.
Тук е раят за фотографите – ниското полярно слънце гарантира периоди със страхотна изгревна и залезна светлина, които на продължават буквално през целия ден!

Но освен всичко това, районът е разположен точно под Авроралния овал – светлинен пояс, обграждащ геомагнитните стълбове, а периода който сме избрали осигурява най-добрите шансове за неколкократно наблюдение на Северното сияние.

В продължение на 7 дни ще се дивим на този вълшебен пейзаж и ще запазим частица от него завинаги със себе си, Лапландия е наистина незабравима … !