КУРС – ЗИМНО ПЛАНИНАРСТВО + SKI MOUNTAINEERING

01-03 Април

Често хората ни питат “Ама как така през Април, тогава ще има ли сняг?”
Ами колкото и да е странно, всъщност през Април са едни от най-добрите условия за зимно планинарство и алпийски изкачвания. И въпреки че в низините по това време вече е пролет, над 2000м планината все още е затрупана от дебели снегове, които са слегнали, хомогенни и фирновали, времето е прекрасно, а дните дълги – това всъщност са идеалните условия за заучаване на техники и за реализиране на страхотни изкачвания!

Курс по планинарство – Зимен профил + Ски профил в периода 09 – 11 Април 2021г.
Този курс има за цел да Ви подготви и да Ви даде базови умения за безопасното придвижване в зимната планина, правилното изпълнение на техниките и боравене с инвентара, правилния подбор на екипировката, както и много други основни аспекти на зимното планинарство.
Курсът ще бъде разделен на два профила – зимно планинарство за хора с интерес към алпийски изкачвания и ски профил за скиори и сноубордисти имащи желание да придобият знания в областта на алпийските техники, използвани при ски туринга и извън пистовото каране!
Ще пристигнем на място в Петък вечер и ще започнем с лекция за особеностите, придвижването и опасностите на зимната планина.
Ще посветим остатъка от уикенда на практически занимания и лекции, които ще Ви въведат и ще Ви помогнат правилно да разберете законите на зимната планина и основите на класическия зимен алпинизъм.
Курса е подходящ за хора, които се готвят за изкачвания на върхове като Гросглокнер, Монблан, Елбрус, Казбег и др., както и спускания със ски или сноуборд от по-технични и алпийски върхове.

Място на провеждане – х. Вихрен.

ОСНОВНИ АСПЕКТИ: