ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ НА БАЛКАНСКИЯ КРАСАВЕЦ ГОЛЯМ КУПЕН

19-20 Март

Едно много специално изкачване на един много специален връх в Централен Балкан!
Ще посветим този уикенд на изкачване до един от емблематичните за Стара планина върхове – Големия Купен!
Ще направим изкачването в класически алпийски стил, в свръзка с котки и пикели и ще вкусим от страхотното усещане, което дава зимното планинарство!
Невероятни планински панорами ще ни заобикалят през целия ден на изкачването, а алпийската част на Централен Балкан ще бъде като на длан пред нас!
Ще се подслоним в една от най-уютните хижи – х. Добрила и ще опитаме от вкусните им гозби и вина!

Ден 1: Пристигане

Пристигане на лифт Сопот в 12:00ч. и качване с лифта към старата х. Незабравка. Предстои ни лек преход от около 2ч. Пристигане на х. Добрила и обяд на свободна консумация. Следобед ще имаме възможност по желание на групата да изкачим близкия вр. Добрила (25мин.) от който се разкрива красива панорама наоколо. Рано лягане защото утре ни очаква голям ден! Вечеря на свободна консумация и нощувка в уютната и топла хижа Добрила.

 • Изкачване

  300м.

 • Спускане

  0м.

 • Разстояние

  4км.

 • Време

  2ч.

 • Настаняване

  Хижа Добрила

 • Включена храна

Ден 2: Изгрев на връх Амбарица и изкачване на връх Голям Купен

Още по тъмно ще сме стегнали екипировката и ще започнем изкачването първо към връх Амбарица от където възнамеряваме да наблюдаваме фантастичен изгрев над красотите на Централен Балкан! Ще можем да оставим ненужен багаж в хижата за да се движим бързо и леко! Не след дълго ще излезем на платото и Стара планина ще започне да ни разкрива красотите си! Ще погледаме и поснимаме изгрева след което се отправяме по централния хребет – гръбнака на България първо към малък и след това и към голям Купен! Опитния водач ще Ви дава съвети за адекватното движение в свръзка и ще Ви осигурява по този фантастичен и класически маршрут! На върха дълго ще снимаме, ще се подкрепим и ще се радваме на красотата около нас! След като приключим ще се върхем към хижата където ще можем да обядваме заслужено! Поемаме обратно към лифта и цивилизацията, заредени и доволни. Отпътуване – край на програмата.

 • Изкачване

  600м.

 • Спускане

  850м.

 • Разстояние

  9км.

 • Време

  8ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

  Закуска

Цена: 182лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, общ алпийски инвентар, снегоходки (в зависимост от условията), нощувка и закуска на х. Добрила и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, лифт, лична алпийска екипировка, всичко неизброено като включено.

По време на тази програма един водач отговаря за максимум 3ма души!
Трудност: Труден маршрут – подходящ за хора в много добра физическа форма!

Задължителна лична екипировка:
– раница около 25 литра
– високи три-сезонни обувки с висок борд или зимни алпийски обувки
– подходящи дрехи – пухенка, полар, зимни панталон и яке с мембрана
– зимна шапка и два чифта ръкавици
– щеки
– гети
– пикел
– котки
– каска
– седалка

*В случай, че не притежавате част от задължителната екипировка, можете да я наемете от нас през страницата ни за Наем на Екипировка.
*Пристигането в региона става с личен и споделен транспорт!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447


*Категорично е забранено слушането на чалга по време на програмите на IntoTheWild, по какъвто и да е повод!
*Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия и кондицията на групата!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!