ВЪРХОВЕТЕ МАЛЬОВИЦА, ЛОВНИЦА, ГОЛЯМ КУПЕН, ПОПОВА КАПА, СТРАШНОТО И ЙОНЧЕВО ЕЗЕРО – ПЛАНИНАРСТВО ИЗ ЛЮБИМИЯ МАЛЬОВИШКИ ДЯЛ НА РИЛА

14-15 Септември

„…Крепост, издигната до облаците, със своенравно изкроени гранитни бастиони… замръзнали в ефира подир последните трусове и конвулсии на мирозданието..”

С тези думи Иван Вазов е дал страхотно поетично определение за Рила. Гранитните и гиганти наистина се издигат до облаците, а изваяните от ледниците циркуси и езерата в тях са олицетворение на красотата на майката природа, особено по изгрев или залез слънце!
Каним Ви на епичен уикенд в любимата на всички ни Мальовишка долина, по време на който ще преминем през неприлично голям брой върхове и ще напълним очите си с гледки към емблематични Рилски циркуси и езера!
Изключително красива и динамична програма подходяща за напреднали планинари и за начинаещи в много добра физическа форма!

Ден 1: – Пристигане – връх Мальовица

Отпътуване с организиран транспорт от Националния стадион Васил Левски в София в 07:30ч. Пристигаме на ЦПШ след което веднага се отправяме към емблематичния и любим на много от нас връх Мальовица! Преминаваме по класическия маршрут през Еленино езеро, покатерваме се на високото плато и ето, че не след дълго сме горе! Панорамните гледки откриващи се от тук са в сърцето на всеки отявлен планинар, едва ли има човек занимаващ се с планини, който да не обожава този връх! Следобед слизаме и се настаняваме в хижа Мальовица – вечеря на свободна консумация и нощувка на хижата.

 • Изкачване

  1000м

 • Спускане

  800м

 • Разстояние

  10км

 • Време

 • Настаняване

  Хижа Мальовица

 • Включено изхранване