КРЕМЕНСКИ И ПОЛЕЖАНСКИ ЕЗЕРА, ГОРНО ГАЗЕЙСКО ЕЗЕРО И ВЪРХОВЕТЕ ПОЛЕЖАН И ДЖАНО – ЕДНА ИСТИНСКА ОДИСЕЯ ОТ ПИРИНСКИ ВЪРХОВЕ, ЕЗЕРА И КРАСОТИ

24-25 Август

Елате с нас на пореден уикенд из една от най-красивите части на великият Национален парк Пирин!
Ще се изкачим до панорамния красавец връх Полежан и ще надникнем в някои от най-високите циркуси в нашата родина и техните езера – Полежански и “Дамата с кока” – Горно Газейско езеро!

А за капак на всичко това ще се покачим и на един от по-малко посещаваните гранитни гиганти в района – връх Джано, който ще ни дари с идилични гледки към прелестните Кременски езера и една по-интересна панорама към Пирин, Рила, Родопа, Славянка, а при по-хубаво време дори към по-близките Гръцки планини.

Подарете си незабравимо приключение и една истинска одисея от Пирински върхове, езера и красоти!
Програмата е подходяща за хора в много добра физическа форма!

ДЕН 1

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 07:30ч. Пристигаме на лифт Безбог, качваме се до хижата с лифта, настаняваме се и оставяме излишният багаж. Ще започнем с изкачване към връх Полежан, като по пътя ще се любуваме на красотите на Национален парк Пирин от най-различни ъгли. Не след дълго ще бъдем на най-високата точка на високо извисяващият се Полежан, от където ще надникнем в Десилишки и Полежански циркуси, но след още малко ходене по хребета ще ни се открие и една от перлите на Пирин планина – Горно Газейско езеро – още наричано Дамата с кока!
Панорамите от тук позволяват да се види почти целият Национален Парк, заедно с най-високите му върхове!
След обяд се спускаме обратно към хижата за заслужена почивка, вечеря на свободна консумация и нощувка на хижа Безбог.

 • Изкачване

  600м

 • Спускане

  600м

 • Разстояние

  8км

 • Време

 • Настаняване

  Хижа Безбог

 • Включено изхранване