БАНСКИ СУХОДОЛ, КОНЧЕТО, КОТЕШКИЯ ЧАЛ И ДУНИНОТО КУЧЕ – ЕДНА ИСТИНСКА РАЗХОДКА В НЕБЕСАТА НА ПИРИН

03-04 Август

Високи мраморни била, вечни снегове, стада диви кози, букети еделвайс и възхитителни панорами …
Това са първите неща, които изникват в съзнанието ни, когато затворим очи и се върнем на един от най-острите ръбове в нашата родина – митичния Котешки чал … !
Считан от много планинари за абсолютна класика и несъмнено един от най-дивите и красиви преходи в нашата родина, Чала ще ви подари незабравими спомени и усмивки до уши!

Дълъг преход с големи денивелации, подходящ за напреднали планинари, без страх от височини и за хора в много добра физическа форма!

ДЕН 1: Пристигане

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски с лицензиран транспорт в 13:00ч и пристигане в района. Кратък и прохладен преход до х. Вихрен, където ще се настаним, ще направим разбор на екипировката и плановете за утре, след което ще се отдадем на активна почивка – книжки, разходки за снимки и др. Вечеряме и лягаме раничко, утре е голям ден … !

Ден 2: Бански суходол – Котешки чал – Дуниното куче

Ставаме по тъмно и закусваме подобаващо. Очаква ни един страхотен ден! Ще се насочим направо към карстовия ръб Кончето и връх Бански суходол, като нашето приключение ще започне едва от там! От тук опитните алпийски водачи ще ви обвържат и ще ви преведат по един от най-панорамните и остри скални ръбове в Пирин и в цялата страна, а през целият ден ще се наслаждаваме на спиращи дъха гледки към резерват Баюви дупки, циркус Бански суходол, Влахински циркус, Синаница, гранитния дял на Пирин, Рила и Родопите! Преминаваме с повишено внимание, а сърцата ни ликуват от това което виждат! За финал се изкачваме на страхотно панорамният и див връх Дуниното куче, от където започва дългото и стръмно слизане към мястото за среща с транспорта .. След всичко това традиционно ще похапнем и ще полеем епичния преход на проверено място, и чак тогава ще отпътуваме за София – край на програмата.

 • Изкачване

  1200м

 • Спускане

  1400м

 • Разстояние

  13км

 • Време

  10ч

 • Настаняване

 • Включено изхранване

  Закуска

ЦЕНА: 275лв
Цена за записвания след 31 Юли : 295лв

Цената включва: Лицензиран алпийски водач, наем на алпийска седалка и каска, нощувка и закуска на х. Вихрен, организиран транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включен

*По време на програмата един алпийски водач отговаря за максимум трима участници!
*Пристигането може да става и със собствен транспорт, в такъв случай, той ще ви бъде приспаднат от общата цена!
* В случай, че разполагате със собствена седалка и каска, те също ще бъдат приспаднати от цената!

За повече инфо:

0878 022 724