ДВА ДНИ С КАЯК ИЗ ПРОЛЕТНАТА КРАСОТА НА ЯЗОВИРИТЕ ЖРЕБЧЕВО И КОПРИНКА

30 Април – 01 Май

Още в началото на месец Май, ще потърсим пролетната свежест и тишина във водите на китните язовири Жребчево и Копринка.

Това са едни от най-разпознаваемите язовири в нашата родина, навсякъде около тях се откриват живописни пейзажи, особено през пролетта!

Ще се порадваме на гледки към Старопланинските титани Ботев, Триглав, Шипка и Бузлуджа и ще ги опознаем по възможно най-добрия начин – плавайки с каяк из спокойните им води.

Събитието е изключително подходящо за начинаещи и хора които никога не са се качвали в каяк – ще имате възможност да заучите правилни техники под наставленията на опитен водач и инструктор!

ДЕН 1

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 08:00ч.
Пристигаме на Копринка, правим кратка почивка и започваме с инструктажа.
След като сме екипирани и готови за приключения, скачаме в лодките и потегляме!
Опитните водачи, които познават всяко кътче тук, ще Ви покажат нереално красивите меандри и идилични заливчета на този китен язовир.
Няма да бързаме, ще обиколим всичко, което си струва да се види и ще се наслаждаваме на тишината и спокойствието на гребането във вода и на идиличните гледки наоколо.
Следобед излизаме от водата и се отправяме към хотелчето ни в Казанлък, където ще се отдадем на заслужени храна и почивка!

ДЕН 2

След като се наспим добре и направим подобаваща закуска, се отправяме на кратък трансфер до язовир Жребчево.
Тук ще се екипираме отново и ще се плъзнем във водите, а погледа ни ще бъде прикован от основната забележителност тук – потопената църква св. Иван Рилски!
Разбира се при наличието на достатъчно вода, ние ще влезем в нея буквално с каяците и ще я разгледаме отвътре!
От тук до края на деня ще се любуваме на изумрудените води на язовира, в които се отразяват колосалните върхове на Стара планина.
Ще обиколим всичко което си заслужава да се види, след което в ранния следобед товарим каяците и традиционно се отправяме към проверено ресторантче, за да отпразнуваме хубавия уикенд с вкусни гозби и чаша бира! Отпътуване – край на програмата, прогнозно пристигане в София – около 17:30.