ДВУДНЕВНО ПРЕЗАРЕЖДАНЕ СРЕД ПРЪСКИТЕ, ТИШИНАТА И ЗЕЛЕНИНАТА НА КОПРЕНСКИЯ БАЛКАН

08-09 Юни

Два дни сред пръските, звуците и цветовете, на вековните Копренски букови гори и долините им изпълнени с идилични пръскала и водоскоци.
Както и онези характерни аромати, които могат да се усетят само из свръх наситения въздух на влажната букова гора, в пролетния сезон …

Звучи добре нали?
Ами, на живо е още по-хубаво …

Ще посветим два дни на едно истинско презареждане от гледки, аромати и звуци, в сърцето на Копренския Балкан. Опитните водачи са подготвили два чудесни маршрута, съчетаващи в себе си уникалната красота на тези прекрасни места.
Благодарение на тези приказни пътечки, ще се отскубнем от сивотата на големия град и ще се потопим в освежаваща пролетна красота!

ПРОГРАМА

Сигурно вече с нетърпение очаквате да прочетете какви точно ще бъдат маршрутите и върховете, които ще посетим. Само че това няма да бъде стандартното и детайлно описание, каквото сте свикнали да четете в програмите ни.
Някои от местата, които ще посетим са истински диви и ние бихме желали те да си останат такива.

Официалната програма ще бъде изпратена след записване по мейл на всеки участник, заедно с другото поетапно инфо и детайли относно пътуването.
Програмата е достъпна по всяко време и за всеки притежател на Wild Card.

Тук ще откриете общите положения и логистика на програмата, както и някои от хайлайтите на това страхотно двудневно приключение!

Ден 1:

Отпътуваме от София и пристигаме в региона. Зарязваме автомобилите и цивилизацията, грабваме раниците и фотоапаратите и се потапяме във влажните букови долини. Нашият план и за двата дни представлява два кръгови маршрута, изпълнени както с мощен тътен на буйни потоци и водопади, така и с фантастичната тишина на стари гори. Опитния водач повежда по страхотни пътечки, които ни отвеждат до два от най-именитите водопади в района, които просто няма как да пропуснем. От тук обаче, ще кривнем от стандартните маршрути и ще завъртим страхотно кръгче, което ще ни разкрие чудни гледки към околията. Приключваме обратно при автомобилите и се насочваме към мястото за нощувка.

Ден 2:

След подобаваща закуска, се насочваме към мястото от където започва днешният преход. И днес ни очаква ударна доза пролетна красота – навлизаме в поредното китно каньонче, набираме височина и се наслаждаваме на всичко около нас. Продължаваме още нагоре и не след дълго, ще бъдем наградени за усилията си с феноменална каскада от водопади! Обхождаме най-хубавите местенца и гледки и в този район, след което по алтернативен маршрут започваме слизане, което ще ни подари още незабравими природни картини. Ще завършим програмата с традиционен разбор в проверено ресторантче, където с хубав обяд, ще отпразнуваме хубавото приключение! Отпътуване – край на прорамата.

 • Изкачване

  Между 400 и 600м на ден

 • Спускане

  Между 400 и 600м на ден

 • Разстояние

  Между 9 и 13км на ден

 • Време

  4-6ч на ден

 • Настаняване

  Къща за гости

 • Включена храна

  Закуска