ЕДНОДНЕВНО ИЗКАЧВАНЕ НА ЕМБЛЕМАТИЧНИЯ ЗА ПЛАНИНАРСТВОТО ВРЪХ КОМ

06 Октомври

” … От тук окото волно прегради не намира, вселената пред мен покорно се простира, душата гордо диша.
От тия планини, умът към нещо светло, голямо се стреми … “

Как хубаво само го е написал дядо Вазов и типично в негов стил е успял само в няколко думи да нарисува атмосферата на определено място, в съзнанието на читателя.

А въпросните слова са изписани не за кой да е, а за емблематичният за Северозапада връх Ком!

Прегърнали се гордо с по-малките му братя – малък и среден Ком, тези иконични върхари се издигат внушително над всичко наоколо и дават началото на “Гръбнака на България”, от тук – та чак до нос Емине … !

Многото красоти на този титаничен масив ни привличат именно там, където се ширват едни от най-добрите панорами в дивия Северозапад … !

Програмата е относително лека и е подходяща за начинаещи в добра форма!

Отпътуваме от Националния стадион Васил Левски в София в 07:00ч.

Оправяме екипировката и бавно потегляме нагоре, през вековни Старопланински гори. Постепенно набираме височина и не след дълго излизаме от горския пояс, при което веднага пред нас се разкриват страхотни гледки към околните върхове, долини и низини! Следва относително кратко и плавно ходене последователно през малкия и среден Ком, до момента в който не стъпим на най-високата му точка.
А от там ни очаква възхитителна лятна панорама! Гледки към сръбска Стара планина, Рила, Витоша, Краището, огромна порция от Дунавска равнина, а пред нас на изток до където стига поглед могъщия Балкан …
Тук заслужено ще отпочинем и дълго ще се радваме на красивите долини прорязващи планините.

Следва обратния път до мястото за среща с транспорта и пътят към дома, но не и преди да се подкрепим с вкусни гозби и чаша студена бира в проверено ресторантче. Следва отпътуване обратно към София и край на програмата.

 • Изкачване

  500м.

 • Спускане

  500м.

 • Разстояние

  9км

 • Време

 • Настаняване

 • Включена храна

ЦЕНА: 95лв
Цена за записвания след 23 Януари: 105лв

Цената включва: Лицензиран планински водач, организиран споделен транспорт съобразно описаната програма, наем на снегоходки и застраховка за деня.

Цената не включва: Изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да става и с личен транспорт!
*Туроператора запазва правото си да променя програмата и маршрута по свое усмотрение, спрямо метеорологичните и лавинни условия или кондицията на групата!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0888889785
0888544447