ВРАЧАНСКИ БАЛКАН – БОРОВ КАМЪК, ИЗГРЕВ ОТ КОБИЛИНИ СТЕНИ И БЕГЛИЧКА МОГИЛА

05-06 Ноември

Един вълнуващ изпълнен с ярки есенни цветове и природни феномени, уикенд в обятията на Врачански Балкан!
Програма, която ни е дарила с незабравими моменти и се е превърнала в традиция към която с голямо удоволствие се връщаме всяка година!

Ще посетим емблематичния за района водопад Боров камък и ще направим красив обиколен преход до х. Пършевица.
А за да бъде приключението ни още по-вълнуващо и незабравимо, ще изгледаме изгрева от платото на първенците на Врачанска Стара планина – върховете Пършевица, Кръстанова и Бегличка могила!

Ще обходим по изгрев слънце обширните златни плата на Пършевица и Могилите и ще надникнем в спиращите дъха пропасти и отвеси на Кобилини стени!

Лека и много красива програма, подходяща за начинаещи, напреднали планинари, семейства с деца, както и любители на пейзажната фотография!

ДЕН 1: Пристигане – Водопад Боров камък

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 09:00ч. Трансфер до района и лек панорамен преход до х. Пършевица. Обяд на свободна консумация на хижата. Предстои ни преход през живописните и вековни букови гори към най-високия водопад на Врачански Балкан – Боров камък! Със своите 63 отвесни метра този водопад ще ви порази с красотата си! След като приключим се отправяме обратно към мястото за среща с транспорта. Кратък трансфер до местно хотелче, където ще се настаним и ще вечеряме, след което ще си легнем по рано за да се свежи за ранното ставане на сутринта!
Вечеря на свободна консумация и нощувка.

ДЕН 2: Изгрев на Кобилини стени

Ще стартираме рано още в тъмни зори към платото над Кобилините стени, за да станем свидетели на цветното пробуждане над епичните пейзажи на Врачанска Стара планина! Ще си носим закуската с нас и ще си направим страхотен пикник на някое панорамно място на платото, където такива съвсем не липсват! След като закусим добре ще обходим всички важни върхове по платото, ще снимаме от безброй гледни точки пропастите на Кобилини стени и ще се любуваме на гръбнакът на България – Стара планина! След като приключим горе, ще започнем спускане по красиво ребро на Юг от Балкана, което ще ни свали в цивилизацията. Ще направим един хубав обяд и ще отпътуваме обратно към София – край на програмата.

ЦЕНА: 145лв

Цената включва: Лицензиран планински водач, нощувка в семеен хотел, организиран транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено

Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
* Програмата е осъществима и за под 7 участника, но с личен транспорт в комбинация с други участници!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия и кондицията на групата!
Всички цени на този сайт са с ДДС!