ВРАЧАНСКИ БАЛКАН – ВОДОПАД БОРОВ КАМЪК И ЗАЛЕЗ ОТ КОБИЛИНИ СТЕНИ И БЕГЛИЧКА МОГИЛА

08 Юни

В началото на киприя месец юни, ще си подарим един вълнуващ и изпълнен с ярки цветове ден в обятията на Врачански Балкан!

Програма, която ни е дарила с незабравими моменти и се е превърнала в традиция към която с голямо удоволствие се връщаме всяка година.

Ще посетим емблематичния за района водопад Боров камък , а за да бъде приключението ни още по-вълнуващо и незабравимо, ще изгледаме залез от платото на първенците на Врачанска Стара планина – върховете Пършевица, Кръстанова и Бегличка могила!

Ще направим един великолепен кръгов маршрут, благодарение на който по залез слънце ще обходим обширните и по това време обсипани с милиони диви цветя ярко зелени плата на Пършевица и Могилите и ще надникнем в спиращите дъха пропасти и отвеси на Кобилини стени!

Едно е сигурно – за никъде няма да бързаме по време на тази програма, ще си дадем достатъчно време горе по залез и късно ще се приберем, но и късно ще тръгнем – това е една програма, в която няма ранно ставане и ще може да се поспи повечко и в двата почивни дена – истинска активна почивка!

Лека и много красива програма, подходяща за начинаещи, напреднали планинари, семейства с деца, както и любители на пейзажната фотография!

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 11:00ч. Следва трансфер до района, където набързо ще се подкрепим, изоставяме буса и последваме опитните водачи по серия от диви Врачански пътечки. През живописни и вековни букови гори достигаме до най-високия водопад на Врачански Балкан – Боров камък, който по това време на годината хвърля с мощен рев водите си от 63 отвесни метра! След като приключим с това чудо на природата се отправяме към китна полянка, където ще си устроим великолепен пикник и дълга почивка в сърцето на ярко зелената Врачанска пролет!

След като слънцето започне да се снишава, закрачваме бодро към високите поляни на Кобилинте стени, за да станем свидетели на залезния спектакъл над едни от най-епичните пейзажи на Врачанска Стара планина! Ще обходим всички важни върхове по платото, ще снимаме от безброй гледни точки пропастите на Кобилини стени и дълго ще се любуваме на танца на залезната светлина развълнуваното море от върхове пред нас! След като приключим, ще се отправим обратно към мястото за среща с бусчето, което ще ни свали в цивилизацията. Прогнозно пристигане в София – 22:30ч.

 • Изкачване

  500м

 • Спускане

  250м

 • Разстояние

  10км

 • Време

  Ходене – 4ч, общ престой навън – 7ч

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 85лв
Цена за записвания след 04 юни: 95лв

Цената включва: Лицензиран планински водач, организиран транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено

Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
* Програмата е осъществима и за под 7 участника, но с личен транспорт в комбинация с други участници!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия и кондицията на групата!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
Всички цени на този сайт са с ДДС!