ИЗКАЧВАНЕ НА КОНТИНЕНТАЛНИЯ АФРИКАНСКИ ПЪРВЕНЕЦ – ВРЪХ УХУРУ И ДВЕ САФАРИТА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ И ФОТОГРАФИЯ НА ДИВИ ЖИВОТНИ В ЕПИЧНИТЕ НАЦИНАЛНИ ПАРКОВЕ МАНИАРА И НГОРО НГОРО

03 – 12 Септември 2025г

Затворете очи и си представете силуети на жирафи, слонове, зебри, лъвове, боабаби и акации на фона на титаничен розово-оранжев Африкански залез …
Когато ние затворим очи и си спомним за последното ни пътешествие в Танзания, точно такива гледки изплуват в съзнанието ни, заедно с типичните за Африка звуци – звуци, които можеш да чуеш само там и никъде другаде ….
И за това ще се завърнем, защото атмосферата, гостоприемството, ароматите, звуците, гледките и настроенията около Килимаджаро са единствени по рода си и трябва да се усетят от първо лице!
Ще се покатерим на първенеца на континента връх – високият цели 5899м Ухуру, който безспорно е емблемата на Африка и Танзания!
Ще го изкачим по маршрутът Machame, който освен, че е много благоприятен за адекватната ни аклиматизация,
предлага някои от най-внушителните гледки разкриващи се от тази гигантска планина!

Ще посветим цяла седмица на изкачването ни, а накрая ще увенчаем нашето Африканско приключение с двудневно сафари, което ще ни отведе в Националните паркове на езерото Маниара и спиращия дъха кратер Нгоро Нгоро!
По време на това изключително сафари ще се насладим отблизо на фанастичната фауна обитаваща северна Танзания и ще можем да фотографираме внушителни стада Слонове, известните катерещи се по дървета Лъвове на Маниара, огромни стада Фламинго, Зебри, Антилопи Гну, Иланди и много други!