КАЯЦИ И ТРЕКИНГ ОКОЛО СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ

22-24 Май – НЯМА МЕСТА!

В края на месец Май ще се отправим към вече летните по това време Източни Родопи – една страхотна дестинация, предлагаща голямо разнообразие от активности и историческо наследство!
Каним Ви на приключение из фантастичната природа и културни забележителности в района на язовир Студен Кладенец!
Преход до крепостта на древните траки Юмрук Кая, наблюдение на диви животни, трекинг и каякинг в района на язовира!
Прекрасна възможност за тези от Вас, за които плаването с каяк ще бъде за първи път –  ще усетите страхотната лекота на движението в спокойни води под наставленията на опитен водач и инструктор!

Ден 1: Пристигане – Юмрук Кая

Отпътуване със личен транспорт и пристигане в с. Гняздово. Настаняване в уютната Къща за гости „Бягство при езерото“ и обяд на свободна консумация. Следобед ще се отправим на лек преход до вр. Юмрук Кая, където се намира и едноименната древна тракийска крепост, където има и колонии на Белоглави Лешояди!  Вечерта ще имаме възможността да опитаме от неповторимите гозби на домакините, които изготвят страхотни домашни специалитети от собствени продукти или от местни производители!

Ден 2: Каякинг

След подобаваща закуска ще слезем при езерото, където ще ни очаква кулминацията на програмата ни – каяците! Ще се посветим на това страхотно занимание в следващите няколко часа, ще усвоим техниките на безопасно придвижване, гребане и ще се дивим на красотите на Студен кладенец от една много приятна гледна точка! Гарантираме Ви, че ще се влюбите в каякинга и няма да искате да излезете от водата! Ще обходим с каяците всички по интересни места по язовира и след като приключим, ще се настаним на верандата при домакините край язовира за вкусна вечеря и заслужена чаша бира или вино.

Ден 3: Забележителности в района

След закуска ще имаме възможност да посетим някои от емблематичните за района забележителности, като Перперикон, Каменната сватба при Зимзелен или да се изкачим до крепостта Моняк от където се разкрива страхотна гледка към знаменития въжен мост при село Лисиците и околията. Няма да пропуснем и да направим вкусен обяд с рибни деликатеси на проверено място след което ще отпътуваме за Пловдив и от там за София – край на програмата.

ЦЕНА: 225лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, организиран транспорт съобразно описаната програма, две нощувки и две обилни закуски в уютна къща за гости, наем на каяк + пълна екипировка (гребло, жилетка и др.) и инструктор, планинска застраховка за периода на програмата.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

Пристигането в района може да става и със собствен транспорт! В такъв случай, той ще Ви бъде приспаднат от общата цена!

IntoTheWild запазва правото си да променя програмата, в зависимост от метеорологичните условия и кондицията на групата!