СТЕПЕНИ НА ТРУДНОСТ В КАЯКИНГ ПРОГРАМИТЕ НА INTO THE WILD

Както и в останалите програми, така и чрез преходите с каяк основна наша мисия е да предлагаме интересни и иновативни приключения, които да бъдат едно завършено и цялостно преживяване. Те са пригодени за хора с най-разнообразни цели, нива на подготовка и желания.

По този начин даваме шанс на всеки да се докосне до красотата на водните ни басейни и да погледне с една нова гледна точка на родните планини.
Но и най-вече да се убеди за себе си, че каякинга всъщност не е нещо свръх човешко и непостижимо.

Често много от вас ни казват – “Ама аз не мога да плувам”, “Ще мога ли да се справя?” или “Тази програма не е ли много трудно за мен..?”

Всъщност, за да участвате в програма с каяк не е необходимо да умеете да плувате и около 80% от програмите ни с каяк са напълно подходящи за начинаещи!

Те са по силите на всеки, който има необходимото желание да прекара време сред природата по този изключително приятен начин. 🙂

Това е така, поради няколко причини и първата от тях е, че самите движения и умения за управлението на каяците са сравнително лесни, усвояват се бързо и още на първия ден можете да постигнете доста задоволителен контрол над лодките.
Освен това самите каяци са много стабилни, държат прав курс без големи усилия и благодарение на оборудването и дизайна си, се управляват сравнително лесно.

И не на последно място разбира се, за разлика от пешеходните преходи тук не ни очаква стръмен връх с 1000м денивелация за преодоляване, чисто физически програмите са много по-леки и като цяло имат релаксиращ и възстановителен ефект.
За да улесним избора ви, сме разработили система, която е базирана на международните системи за степенуване, но е адаптирана и опростена за естеството на програмите, които ние предлагаме.

Системата ни за класифициране има за цел да отговори на един въпрос – “Подходяща ли е тази програма за мен?”

Тази система е изготвена от водачите на IntoTheWild и се отнася само за програмите на IntoТheWild.
Тя е предназначена, да помогне на участниците да добият по-реална представа за дадена каякинг програма и да им помогне в избора им на подходящото за тях приключение.