ВРЪХ КАПАТНИК – ЕСЕННА ЖИВОПИС И БЕЗВРЕМИЕ ОТ ЮЖНА РИЛА

22 Септември

Разложката котловина е едно наистина специално място, тъй като при нея се събират три от най-значимите ни планини – Рила, Пирин и Родопа.

И никак не са малко именитите върхари, които гордо бдят над нея, но има един, който е по-рядко посещаван, но по нищо не отстъпва на останалите с идиличните си пейзажи.

Но освен заради гледките, често се връщаме на него и заради тишината – онази тишина, спокойствие и допира с недокосната природа за който всички милеем …

Това е Капатника – един връх, чийто гледки трудно се забравят и който ще ни дари с много Рилска магия и есенна живопис!

ПРОГРАМА

Отпътуване в 06:30ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София.
Предстои ни трансфер до полите на Южна Рила, където грабваме раниците и закрачваме по китни горски пътечки. Това е един от най-хубавите сезони за планина – времето е стабилно, хората са значително по-малко, високопланинските треви вече са с онзи златен отблясък, а въздуха ухае на есен – какво повече му трябва на човек?
Не след дълго излизаме от горския пояс, където Капатника вече ще загатне за това какво ни очаква. Денивелацията обаче не е за подценяване и след като положим достатъчно усилия, най-после пристигаме на най-високата му точка, а там ни очаква всичко онова за което сме тук! Ще поседнем на меката трева и ще се порадваме на възхитителната панорама, която се открива към острите емблеми на Пирин, меките гънки на Родопа, причудливите върхари на Рила и идиличната Разложка котловина …  Похапваме и снимаме дълго, докато опитния водач разказва интересните истории свързани с този край. Следва дългото спускане към мястото за среща с транспорта и посещение в местен ресторант за заслужена топла супа. Отпътуване обратно към София и край на програмата.

 

 • Изкачване

  1150м

 • Спускане

  1150м

 • Разстояние

  16км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 85лв
Цена за записвания след 18 Септември: 95лв

Минимален брой участници: 7


Цената включва: 
лицензиран планински водач, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за деня на екскурзията
Цената не включва:
храна и други разходи от личен характер, такси за посещение на забележителности, всичко неизброено като включено

*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!

За повече инфо:

0888 889 785
0888 544 447

 

*Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ: