ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ КАБУЛ

23 Декември

В началото на месец Декември, високите върхове на Рила вече неминуемо са в ледената приказка на зимата и са покрити със сняг, който няма да се стопи поне до началото на Май.

А за да се порадваме на тази зимна приказка, ще се насочим към един класически зимен преход, който ще ни разкрие красотите на района и внушителната Рилска зима.

Това е един връх, който буди възхищение у всеки планинар с колосалните си размери и фантастичните панорами, които се откриват от него!

Целта за този ден е да достигнем връх Кабул, чийто титаничен купол, впечатляващо се извисява и се вижда почти от всички по-високи върхове в планината.

Именно разходката със снегоходки по неутъпканият сняг на този огромен купол, ни привличат всяка година към този връх, както и може би едни от най-добрите панорами в Рила планина!

Програмата е подходяща за хора в много добра физическа форма и с предишен опит в зимната планина.

Отпътуваме от Националния стадион Васил Левски в София в 07:00ч и се събираме с цялата група в 8:30ч при местността Зелени преслап.
Оправяме екипировката и бавно потегляме нагоре, през вековните Рилски гори. Постепенно набираме височина и не след дълго излизаме от горския пояс, при което веднага пред нас се разкриват страхотни гледки към околните върхове, долини и циркуса на могъщия водопад Рилска Скакавица, който обикновено по това време вече е скован от сини ледове! Следва относително дълго но плавно ходене по купола на върха, до момента в който не стъпим на най-високата му точка, а там ни очаква възхитителна зимна панорама! Гледки към Мальовица, Мусала, Отовица, Калините Лакатишка Рила, Витоша и красивите долини прорязващи планините – пием чай, похапваме вкусотии на крак и ликуваме от заобикалящите ни зимни благини! Следва стръмно спускане към х. Скакавица минаващо през горски терен, където ще се движим с по-голяма прецизност и внимание.
На хижа Скакавица ще направим почивка за топъл чай или греяно винце, след което продължаваме надолу към Зелени преслап, където програмата идва към своя край. Отпътуване – Край на програмата.

 • Изкачване

  950м.

 • Спускане

  950м.

 • Разстояние

  12км

 • Време

 • Настаняване

 • Включена храна

ЦЕНА: 95лв
Цена за записвания след 18 Декември: 105лв

Цената включва: Лицензиран планински водач, организиран споделен транспорт съобразно описаната програма, наем на снегоходки и застраховка за деня.

Цената не включва: Изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да става и с личен транспорт, в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
*Туроператора запазва правото си да променя програмата и маршрута по свое усмотрение, спрямо метеорологичните и лавинни условия или кондицията на групата!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447