ВЕЛИКИЯТ КАРАКОРУМ – ТРЕКИНГ ДО БАЗОВИТЕ ЛАГЕРИ НА ПАКИСТАНСКИТЕ ГИГАНТИ К2 И БРОУД ПИЙК, ЛЕДНИЦИТЕ БАЛТОРО И ГОДУИН-ОСТИН, КОНКОРДИЯ И ПРЕВАЛА ГОНДОГОРО

10 Юли – 02 Август 2025г

Колко ли може да бъде изказано и изписано за невъобразимо мащабният и епичен Каракорум … ?
Никак няма да преувеличим ако кажем, че това е една от най-грандиозните и впечатляващи планински вериги на нашата планета.
Със своите титанични размери, страхотен колорит, диви пътища и легендите, които се носят за тази велика планина, ще е трудно да не бъдем истински развълнувани през всяка една секунда в нейната сурова прегръдка.

Върховете, за които цял живот сме чели и гледали на снимки – могъщия К2, прелестния Броуд пийк, Хидън Пийк и Гашербрум IV, една от най-големите отвесни стени в света – кулите Транго, Машербрум, Шиптън Тауър, Голдън Троун, Лейла пийк и още много известни и неизвестни Каракорумски гиганти, ще се извисяват пред очите ни в главозамайващите панорами които ни предстои да видим, прекосявайки глетчерите Балторо и Годуин-Остин!

Няма да пропуснем и така нареченото от местните, “The dream place of Tourists” – Конкордия – мястото на което се сблъскват двата гигантски ледника, където наистина е възможно да ни се завие свят от снежнобели колосални върхове, пропасти и ледени формации!

Ще се потопим в невероятната атмосфера на “малкия Тибет” – приказния Гилгит-Балтистан, тъй като трекинг експедицията ни ще бъде съпроводена от не от кой да е, а самия Prince Muhammad Iqbal – Домакина на Балторо, син на големия Haji Mehdi – организатор и сердар на Пакистанските експедиции на имена като Грег Чайлд, Ванда Руткевич, както и няколкото експедиции на самия Крис Бонингтън до К2, една от тях много добре описана от Джо Таскър, в любимата на всички ни книга – Свирепа Арена…!

Неговите готвачи, ще приготвят страхотни вкусотии по три пъти на ден, а носачите ще поемат тежкият ни багаж, за да можем да се движим леки и изцяло да се насладим на приключението ни!
А като добавим и това, че цялото изхранване за периода ни в Пакистан е включено в общата цена, за Вас, скъпи приключенци, наистина остава само да се наслаждавате на тази наша високопланинска епопея в могъщия Каракорум!