ДЖУЛАЙ МОРНИНГ НА ХИЖА ЕХО И ВРЪХ ЮМРУКА

02-03 Юли

Каним Ви, на едно много специално за нас място , което не спира да ни удивлява с чара си и ни кара да се връщаме отново и отново.
Този път за да отпразнуваме посрещането на лятното джулайско слънце с пореден спиращ дъха изгрев!

И въпреки, че Джулай морнинг е два дни преди това, ние ще си устроим наш своеобразен празник в неделя сутринта.

Ще се изкачим от Север към хижа Ехо, хижата с една от най-красивите гледки в България, където ще пренощуваме и рано на другата сутринта ще се изкатерим на Старопланинския титан , връх Юмрука за да наблюдаваме спиращ дъха изгрев над един от най-красивите дялове на Централен Балкан!

Гледки към връх Вежен, билото на Козя стена, Царичина, Ръждавото било и долината на Чамджа, чак до Беклемето и връх Ботев по изгрев слънце!
Едно вълнуващо приключение за ценители планинари, както и за тези, готови да направят първите си стъпки планината!

Ден 1: Пристигане и изкачване до хижа Ехо

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София с организиран транспорт в 07:30ч. Трансфер до Рибарица (около 2ч.), от където ще започнем изкачването до хижа Ехо, през местността Остриките и долината на Черна река, което ще ни отнеме около 4.30ч.
Следобед пристигане и настаняване на хижа Ехо  – привечер по желание на групата може да се разходим да поснимаме залез от връх Кавладан.
Вечеря на свободна консумация и нощувка на хижата.

 • Изкачване

  900м.

 • Спускане

  0м.

 • Разстояние

  7км.

 • Време

  4-5ч.

 • Настаняване

  Хижа Ехо

 • Включена храна

Ден 2: Изгрев на връх Юмрука

Тъй като 1ви Юли тази година се пада понеделник, ние ще си организираме своеобразен Джулай морнинг в неделя сутринта. Рано рано по тъмно ще станем и ще започнем краткото изкачването към върха. Ще се движим без багаж – бързи и леки! Не след дълго ще излезем на челото на Юмрука, който ще започне да ни разкрива красотите си! Ще изгледаме епичен изгрев и ще се дивим на гледки във всички посоки към Гръбнака на България на Изток и Запад, Предбалкана и някои от емблематичните за Централна Стара планина върхове и резервати… Всичко това ще бъде като на длан пред нас! Дълго ще съзерцаваме и снимаме, след което се връщаме в хижата за подобаваща закуска и много топъл чай!
Слизане обратно към Остриките по долината на Черната река към Рибарица, където ще похапнем на проверено място преди да отпътуваме за София!
Край на програмата.

 • Изкачване

  150м.

 • Спускане

  1100м.

 • Разстояние

  8км.

 • Време

  6-7ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

  Закуска

Цена: 145лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, нощувка и закуска на х. Ехо, транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да стане и с личен транспорт, в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
* Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*IntoTheWild запазва правото си на промени в програмата в зависимост от метеорологичните условия, както и кондицията на групата!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

Всички цени на този сайт са с ДДС!