12 ДНИ СКИ ТУРИНГ И ФРИЙРАЙД ИЗ НИСЕКО, РУЗУТСУ И МИТИЧНИЯТ О-В HOKKAIDŌ

16-31 Януари 2025г

Сгушени в пазвите на остров Хокайдо, се спотайват няколко скромни на пръв поглед планински вериги, които ежегодно получават двойно повече снеговалеж от 80% от курортите по света.

   Благодарение на уникалната топография и география на района, това обикновено е сух и лек, пухкав сняг и често пада в количества при които затъването е до гърдите.

Никак не е лесно дори да започнем да говорим, за това което ни очаква в началото на 2024та година ….

Но никак не е рано да си го пожелаем и да започнем навременна подготовка и планировка, защото няма изобщо да преувеличим, ако кажем, че това може да се окаже ски пътешествието на живота ви … !

 

Полярните течения от запад на изток носят студен въздух от Сибирската тундра над сравнително топлото Японско море и изсмуквайки влагата образуват плътни и тежки облаци, които затрупват с дебели снегове всичко по пътя си.

Хокайдо и неговите ски курорти са разположени директно на пътя на всичко това, заради което биват безпощадно засипвани от така мечтаната от всички ни и митична Японска пудра …

През последните десет години Нисеко има средно около 15 метра снеговалеж на сезон.
Така че изкарвайте големите ски и дъски, просто защото по-тесните трудно ще се справят с нормалните снежни условия на остров Хокайдо … !